Grad Zenica bit će uključen u program EU Prolocal

Grad Zenica bit će uključen u program EU Prolocal

Evropska unija i Vlada SR Njemačke kroz zajednički programa “EU Prolocal – podrška lokalnoj samoupravi i ekonomskom razvoju u BiH” pomoći će Zenici na polju tehničke saradnje, konsolidacije i unaprijeđenje rada jedinica za ekonomski razvoj grada.

Nakon radnog sastanka gradonačelnika Zenice Fuada Kasumovića i predstavnice njemačke organizacije „GIZ –  Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit“ Karin Hoerhan, potpisan je Memorandum o razumijevanju i saradnji Grada Zenica i GIZ-a.

Taj memorandum podrazumijeva zajedničke programe na uspostavljanje biznis centra i biznis ‘e-platforme’ Grada, nudi programe za privlačenje investicija, razvojne mjere i inicijative koje se tiču akta o malim preduzećima EU, međuopćinsku saradnju s fokusom na ekonomski razvoj, podršku u razvoju privatnog sektora – razvoj sektora prerade metala i drveta, te poljoprivrednog poduzetništva, s regionalnim fokusom.

“EU Prolocal” je program sveobuhvatnog razvoja privatnog sektora, koji sarađuje s lokalnim regionalnim vlastima i sektorom malih i srednjih preduzeća, a ukupna vrijednost bespovratnih sredstava iznosi tri miliona eura.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE