Gdje će premijer i ministri u Vladi ZDK na godišnji: Galijašević će u Vodice, Sinanović u Makarsku, Arsenić na Pelješac…

Gdje će premijer i ministri u Vladi ZDK na godišnji: Galijašević će u Vodice, Sinanović u Makarsku, Arsenić na Pelješac…

Premijer i većina ministara u Vladi ZDK ove godine spas od ljetnih vrućina naći će na plažama Jadranskog mora.

Daleko od obaveza

Kako su kazali u izjavama za „Avaz”, neće to biti predugi odmori jer im poslovne obaveze to ne dozvoljavaju. U prosjeku, svaki ministar ove godine provest će pet do osam dana na nekoj od morskih plaža, daleko od svakodnevnih obaveza.

Premijer ZDK Miralem Galijašević posljednjih petnaestak godina ljetuje u Vodicama u Hrvatskoj. Tako će, kako kaže, vjerovatno, biti i ove godine.

– Ako uhvatim malo odmora, tamo nekad u avgustu, planiram s porodicom na more. Nikad ne budem dugo, pet do sedam dana, jer ne mogu duže od posla – kaže Galijašević.

Stotinjak kilometara od Vodica, u Makarsku, ove godine će ići Mensur Sinanović, ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK. U šali kaže, kad bi ga neko zvao i na Havaje, da ne bi odbio.

– Svake godine s porodicom ljetujem u Makarskoj. Kad sam bio i student i profesor i direktor škole pa, evo, danas i kad sam ministar, sve je isto – ističe Sinanović.

Ministar unutrašnjih poslova Nikola Arsenić na odmor će tek krajem avgusta, a planira ga provesti s porodicom i prijateljima na Pelješcu. Na hrvatskom otoku Krku pet do sedam dana, također u avgustu, ljetni odmor će provesti i Zlatko Jelić, ministar privrede ZDK.

Jedini koji će malo dalje na odmor je Fahrudin Brkić, ministar za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoliša. Dilema mu je, kako kaže, Turska ili Albanija.

– Prošle godine bio sam u Albaniji i u Hrvatskoj. Gledam da svake godine idem na neku drugu lokaciju – govori Brkić.

Nekoliko dana

Dvojica ministara odmor će provesti na bh. moru u Neumu. Ministar za rad, socijalnu politiku i izbjeglice Nurđehan Šahinović još ne razmišlja o godišnjem odmoru jer se ovih dana, kako kaže, posvetio malo više ramazanu, ali će, vjerovatno nekad u avgustu, sa suprugom i unucima otići na nekoliko dana do Neuma. Isto planira i Himzo Smajić, ministar za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu, koji, kako kaže, skoro svake godine ljetuje u jedinom bh. gradu na moru.

Kajić neće nigdje, očekuje prinovu

Ministar finansija Andrej Kajić ove godine neće nigdje na godišnji odmor. Kako kaže, očekuje prinovu u porodici, tako da ove godine neće imati vremena za odmor.

– S obzirom na to da imam malu djecu, obično i ne idem na duža ljetovanja. I kada odem, uglavnom je to na dva do tri dana na more u Hrvatsku – kaže Kajić.

Avaz.ba

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE