Zenica: Razbojništvo nad radnicom apoteke uz prijetnju nožem, nasilničko ponašanje, oštećenje tuđe stvari…

Zenica: Razbojništvo nad radnicom apoteke uz prijetnju nožem, nasilničko ponašanje, oštećenje tuđe stvari…

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u četiri slučajeva, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede a jedno lice je zadobilo teže tjelesne povrede. U navedenim slučajevima su intervenisali policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

Dana 27.06.2017. godine, u 00,30 sati, u ulici Dr. Abdulaziza Aska Borića, izvršeno je razbojništvo uz prijetnju nožem od strane lica A.M. nad radnicom apoteke „Mr. Weiss“, kojom prilikom je isto otuđilo dvije table tableta. Od strane policijskih službenika navedeno lice je locirano, lišeno slobode i nad istim je u službenim prostorijama zavedena kriminalistička obrada.

Dana 27.06.2017. godine, u 18,45 sati, u ulici Pehare, od strane lica A.A. iz Zenice, izvršeno je nasilničko ponašanje prema licu S.S. iz Zenice, koje je tom prilikom zadobilo lake tjelesne povrede konstatovane u Kantonalnoj bolnici Zenica. Od strane policijskih službenika su poduzete mjere na dokumentovanju izvršenog krivičnog djela.

Dana 27.06.2017. godine, u 21,00 sati, u ulici ZAVNOBiH-a, od strane lica A.A. iz Zenice, izvršeno je nasilničko ponašanje i oštećenje tuđe stvari na način što je isto fizički napalo lice S.R. iz Zenice, nakon čega je oštetilo njegovo vozilo razbijanjem vjetrobranskog stakla, kojom prilikom je S.R. zadobio teške tjelesne povrede konstatovane u Kantonalnoj bolnici Zenica. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE