Kod Zeničanina pronađena droga

Kod Zeničanina pronađena droga

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u šest slučajeva, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Evidentirano je osam krivičnih djela koja su izvršena na području: Policijske uprave I u Zenici (1), Policijske uprave II u Visokom (3), Policijske uprave V u Olovu (3) i Policijske uprave Žepče (1).

Zenica

Dana 02.07.2017. godine, u 00,05 sati, u ulici Branilaca Bosne, od strane lica K.A. iz Zenice, izvršeno je krivično djelo posjedovanjem jednog paketića sa bijelom praškastom materijom koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, te posjedovanjem još četiri paketića koja su kod istog pronađena u službenim prostorijama prilikom pregleda od strane policijskih službenika. Navedeno lice je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje lica, te su nastavljene aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo se devet saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom je jedno lice zadobilo neutvrđen stepen povreda i jedno lice lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

MUPZDK

 

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE