Majci su rekli da mora da bira između rođenih blizanaca, a njena odluka ispala je medicinsko čudo

Majci su rekli da mora da bira između rođenih blizanaca, a njena odluka ispala je medicinsko čudo

Majka kojoj je rečeno da jedno od njena dva djeteta blizanca mora da umre u materici da bi drugo preživjelo, danas ima dva zdrava djeteta uprkos crnim predviđanjima.

Amie MacDonald i njenom mužu Paulu, rečeno je od strane doktora da je njihovom sinu Ellisu ostalo samo dvije nedjelje života u maminom stomaku uslijed rijetkog poremećaja. Uzrok tome je bio njegov brat blizanac Blair koji je za sebe uzimao više hranljivih materija iz placente i koji je na taj način otežavao rast i ugrožavao život Ellisu.

Roditelji blizanaca su se našli u bezizlaznoj situaciji kada im je saopšteno da ako Ellis umre u majčinom stomaku, ista sudbina može da sačeka i Blaira, piše DailyMail.

Iako je odluka koju su morali da donesu bila veoma teška, oni su odlučili da ipak sve prepuste sudbini.

– Doktori su rekli da bi se eliminacijom Ellisa spasio Blair, ali danas kad ih pogledam, shvatam da to ne bi bilo to da su rođeni jedan bez drugoga. Ta povezanost koja postoji između njih dvojice je neraskidiva, izjavila je Amie.

Poslije opsežne opservacije situacije u kojoj se nalazila Amie, doktori su našli rješenje u vidu unošenja više tečnosti, smanjivanja unosa šećera u organizam, kao i da mora da jede više proteina. Amie je pratila ove instrukcije i porodila se u 29. nedjelji prošle godine u junu.

Amie ovo nije bila prva trudnoća, pošto ona i njen muž već imaju jednog sina, Luisa (8).

– Na skeneru su nam pokazali sliku dječaka kako je bukvalno umotan u svoju amniotsku kesu. Uopšte nije imao tečnosti unutar nje i jako teško se pomjerao. Bilo je jako grozno sve to posmatrati znajući da su blizanci u velikoj životnoj opasnosti – izjavila je Amie, a onda je dodala da je u 24. nedjelji trudnoće na skeneru vidjela Ellisa kako pokazuje uzdignut palac, kao da želi da kaže da će sve biti dobro i da ne brine više.

Samo pet nedjelja potom blizanci su morali da budu porođeni uslijed problema sa jednim od Ellisovih srčanih ventila, koji je poslije porođaja imao problema i sa očima, crijevima, kao i niz infekcija, a sve to zbog prijevremenog rođenja, prenosi Blic.

Danas njih dvojica imaju osam mjeseci i dobro se drže.

– Najljepši trenutak je bio kada smo ih obojicu donijeli kući, konačno smo mogli da budemo svi zajedno na okupu, izjavila je Amie.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE