PRED PETO KOLO PREMIJER RUKOMETNE LIGE: ,,Čelik” u Višegradu

PRED PETO KOLO PREMIJER RUKOMETNE LIGE: ,,Čelik” u Višegradu
Foto: Arhiv

RKCELIK

Nakon mnogo peripetija oko termina i mjesta odigravanja utakmice petog kola Premijer lige BiH, u kome je ,,Čeliku” domaćin RK ,,Goražde” pala je konačna odluka: ova utakmica se igra u subotu 12. oktobra u 20.00 sati u Sportskoj dvorani u Višegradu. Naime, u Gradskoj dvorani u Goraždu se između 10. i 16. oktobra održava Sajam jabuke i meda, pa ne postoje tehnički uslovi da se utakmica odigra u Goraždu.

–          Uprava RK ,,Goražda” je nekoliko dana vršila pritisak i insistirala da se utakmica odigra u srijedu16. oktobra, što smo mi kategorički odbili, jer bi tada praktično ,,Čelik” igrao tri utkamice u sedam-osam dana. Tek u četvrtak ujutro bi sevratili u Zenicu iz Goražda i praktično bez treninga igrali novu prvenstvenu  utakmicu u petak. Predložili smo jedino logično rješenje: da ova dva kluba zamijene termine odigravanja utakmica jesen-proljeće na taj način da mi budemo domaćini za ovo kolo – 12. oktobra u Zenici, a da u proljeće igramo utakmicu u Goraždu. Goraždani su tek nakon višestruke prepiske i kontakata prekjuče prihvatili taj naš prijedlog i sami najavili Komesaru Lige da će igrati utakmicu u Zenici. Mi smo nakon toga  obezbijedili  teremin i ostale potrebne uslove za utakmicu u Gradskoj areni Zenica za subotu 12. oktobra,  a onda je tek juče poslije podne stigao zvaničan mail, bez ikakvog obrazloženja – da RK ,,Goražde” zakazuje utakmicu sa ,,Čelikom” za subotu u Višegradu i to u za nas vrlo nepovoljnom vremenu sa početakomu 20.00 sati  – kaže nam Pane Škrbić, predsjednik Ruko-metnog kluba ,,Čelik”.

Zbog finansijskih problema još uvijek je neizvjesno hoće li ekipa uopšte putovati u Višegrad, a ako se to i desi, želimo sve najbolje ,,Čeličnim” momcima.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE