Agencija ZEDA poklonila računarsku opremu JU Srednjoj mješovitoj školi Zenica

Agencija ZEDA poklonila računarsku opremu JU Srednjoj mješovitoj školi Zenica

AGENCIJA ZEDA KROZ PROJEKAT „CENTAR ZA PODRŠKU PODUZETNICIMA“ JU SREDNJOJ MJEŠOVITOJ ŠKOLI ZENICA POKLONILA RAČUNARSKU OPREMU

Evropska unija je u okviru zajedničkog programa Evropske unije i Vlade Njemačkeza lokalnu samoupravu i ekonomski razvoj, EU ProLocal, dodijelilagrant sredstva Agenciji ZEDA za uspostavu „Centra za podršku poduzetnicima“. Ovaj projekat Agencija ZEDA je implementirala u saradnji s partnerima-Gradom Zenicom i Udruženjem poslodavaca Zenica.

Od ukupno 201.028,14 KM koliko je vrijednost Projekta „Centar za podršku poduzetnicima“,Evropska unija je finansirala 160.150,14 KM kroz zajednički program  Evropske unije i Vlade Njemačke, EU ProLocal kojeg implementira GIZ. 

U okviru implementacije ovog Projekta, ZEDA i partneri su implementirali brojne aktivnosti u cilju povećanja broja registrovanih MSP posredstvom unaprjeđenja koordinacije i komunikacije postojećih stakeholdera za lokalni ekonomski razvoj, kao i poboljšanja poslovnog okruženja i promovisanja investicijskih potencijala grada Zenice.

Projekat ima za cilj unaprijediti postojeće i uspostaviti  inovativne mehanizme za podršku održivom ekomskom razvoju.

Jedna od aktivnosti ovog projekta bio je i ciklus edukacija za učenike JU Srednje mješovite škole Zenica iz oblasti poduzetništva. Ovom prilikom, u tri ciklusa edukacija, tim Agencije ZEDA u saradnji s partnerima, učenicima je predstavio:generisanje poslovne ideje, istraživanje tržišta, marketing za mali biznis, finansiranje start-up-a, prodaju i pregovaračke vještine te  načine i pravila pisanja poslovnog plana.

Na edukaciji je učestvovalo 40 učenika završnih razreda koji su potencijalni budući poduzetnici.

JU Srednja mješovita škola Zenica kontinuirano pokušava da podigne svijest o poduzetništvu organizujući razne vrste aktivnosti na tom polju.

U cilju doprinosa poboljšanja uslova i ambijenta u ovoj školi, Agencija ZEDA je u okviru projekta „Centar apodrušku poduzetnicima“ Srednjoj mješovitoj školi u Zenici poklonila računarsku opremu (računar, projektor i projekcijsko platno) u vrijednosti od 2.390 KM.

-„Tokom implementacije ovog Projekta imali smo odličnu saradnju s učenicima i profesorima JU Srednje mješovite škole Zenica  i zadovoljstvo nam je što se ukazala prilika da im poklonimo računarsku opremu i na taj način doprinesemo boljim uslovima u ovoj školi. Svakako ćemo nastojati i u budućnosti nastaviti saradnju i zajednički raditi na stvaranju poduzetničkog duha“ – rekao je g. Senad Pašalić, Direktor Agencije ZEDA.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE