SARAJEVO: Putnik brutalno pretukao vozača trolejbusa

SARAJEVO: Putnik brutalno pretukao vozača trolejbusa

607_20131218164638_napali_vozaca_trojelbusa_i_slomilu_mu_nos

Nepoznati napadač danas je u 12.10 sati na Dobrinji napao vozača trolejbusa inicijala K.N. nanijevši mu teške povrede i ovo je još jedan u nizu fizičkih napada na službene osobe preduzeća GRAS.

Kako je saopćeno iz GRAS-a, prilikom zaustavljanja trolejbusa iz pravca grada na posljednoj stanici na Dobrinji, od nepoznatog mladića, napadnut je vozač K.N. koji je upravljao trolejbusom broj 4424 na liniji 103 Dobrinja – Trg Austrije.

Nepoznati napadač je pri izlazu iz vozila na stajalištu Dobrinja ničim izazvan bez ikakvog razloga i povoda prišao vozaču K.N., koji je sjedio za volanom, te ga bokserom počeo jako udarati u glavu i tijelo nanijevši mu teške tjelesne povrede.

Povrijeđeni vozač je, u pratnji policije, prevezen kolima Hitne pomoći na Kliniku urgentne medicine (KUM) gdje mu je ukazana ljekarska pomoć, a ljekari su konstatirali teže povrede zbog kojih je zadržan na bolničkom liječenju Klinike za maksiofacijalnu hirurgiju.

Uviđaj su obavili pripadnici Policijske uprave Novi Grad, a nepoznati napadač je prije dolaska policije uspio da pobjegne.

Preduzeće GRAS osuđuje ovakav odnos prema voznom osoblju GRAS-a i javnom gradskom prevozu i mišljenja su da se počinioci ovakvih djela trebaju procesuirati i najstrožije kazniti, „u konkretnom slučaju radi se o napadu na službenu osobu preduzeća za vrijeme obavljanja njegovih redovnih radnih zadataka“, saopćila je Služba za odnose sa javnošću GRAS-a.

Fena

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE