STIŽU TOPLIJI DANI: Ove sedmice temperature i do 20 stepeni Celzijusa!

STIŽU TOPLIJI DANI: Ove sedmice temperature i do 20 stepeni Celzijusa!

Tmurno i kišovito vrijeme konačno je iza nas, a meteorolozi više sunca i rast temperatura najavljuju posebno od druge polovine sedmice. Sunčano vrijeme izmamilo je u nedjelju na ulice i veliki broj Banjalučana, koji su popili kafu u baštama kafića ili prošetali parkovima.

Prema prognozama meteorologa, u RS u pojedjeljak će biti pretežno oblačno, a krajem dana ponegdje u istočnim područjima moguća je slaba kiša. Vjetar će biti umjeren, sjevernog i sjeveroistočnog smjera, na jugu umjerena bura.

– U ponedjeljak nas još očekuju slabe padavine, uglavnom na istoku, dok će u ostalim predjelima biti uglavnom suvo. Već od utorka očekuje nas postepeno poboljšanje vremena. Jedino u jutarnjim časovima može biti magle povremeno. Od srijede do kraja sedmice biće sve više sunca i mnogo toplije – kazala je dežurni meteorolog Hidrometeorološkog zavoda RS Milica Đurđević. Početak sedmice započeće niskim jutarnjim temperaturama, dok će se dnevne kretati od sedam do 12, a na jugu i do 15 stepeni.

– Drugi dio sedmice biće sunčaniji, a temperature će se kretati od 15, pa i do 18, a negdje i do 20 stepeni Celzijusa – kazala je Đurđevićeva.

Agencije

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE