Pogledajte kako izgleda italijanska plaža: Bosanac podijelio iskustva s odmora

Pogledajte kako izgleda italijanska plaža: Bosanac podijelio iskustva s odmora

U posljednja 24 sata u Italiji je od posljedica zaraze koronavirusom umrlo 18 osoba, a zaraženo je 122.

Ova evropska zemlja bila je jedna od najpogođenijih COVIDOM-19 na početku pandemije, što je prouzrokovalo ozbiljne posljedice po ekonomiju. Turizam je jedna od najpogođenijih grana.

Dosta gostiju na plažama - Avaz, Dnevni avaz, avaz.baDosta gostiju na plažama

Sarajlija, sa adresom u u austrijskom Gracu, prošle sedmice boravio je u Linjanu, u pokrajini Udine, gdje je proveo nekoliko dana odmora. Kako nam je rekao, turista ima, većinom iz zapadne Evrope, najviše Njemačke i Austrije, ali većinom se mogu vidjeti i čuti Italijani.

– Maske se samo nose u prodavnicama prilikom kupovine. A u lokalima ih nose samo oni koji uslužuju goste. Turisti u ugostiteljskim objektima ne nose nikakvi zaštitu – kazao nam je on i dodao:

– Lokali i sve ustanove su obezbijeđene sa sredstvima za dezinfekciju i dosta dobro se pridržavaju mjera u smislu odstojanja i dezinfekcije.

Šetnja Linjanom - Avaz, Dnevni avaz, avaz.baŠetnja Linjanom

Ovaj Sarajlija nam je poslao nekoliko fotografija, kako s plaže, tako i iz noćnog života. Na slikama se vidi da na plažama ima dosta gostiju.

Noćni život - Avaz, Dnevni avaz, avaz.baNoćni život

Kada su u pitanju cijene, kaže kako, u poređenju s Austrijom, nema neke razlike.

– Skoro su pa iste cijene. U Linjanu je čisti odmor, sve je čisto, uređeno, a, što je i najvažnije, imaju poseban nivo kulture ponašanja. Smještaji su dosta pristupačniji u odnosu na prošlu godinu, zbog pada broja turista – ističe ovaj Sarajlija.

Avaz

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE