Završen Premiership: Chelsea i United izborili Ligu prvaka, Tottenham se “provukao” u Evropu

Završen Premiership: Chelsea i United izborili Ligu prvaka, Tottenham se “provukao” u Evropu

Danas je utakmicama u 17 sati završena sezona u engleskom Premiershipu.U posljednjem kolu odlučivalo se o mjestima koja vode u Ligu prvaka i Evropsku ligu, ali je bila zanimljiva i borba za opstanak.

Nogometaši Manchester Uniteda su slavili u gostima kod Leicestera u direktnom dvoboju za Ligu prvaka rezultatom 2:0 zahvaljujući pogocima Fernandesa iz penala u 71., te Jesseja Lingarda u 90+8. minuti.

Chelsea je sa 2:0 savladao Wolverhampton pogocima Mounta (45+1.) i Girouda (45+5.) i također osigurao Ligu prvaka naredne sezone, te će se Leicester morati zadovoljiti nastupom u Evropskoj ligi.

S druge strane Wolvesi su ostali bez Evropske lige jer je njihov kiks iskoristio Tottenham i sa osvojenim bodom kod Crystal Palacea (1:1) uhvatio posljednje mjesto koje vodi u drugo po snazi evropsko klupsko takmičenje.

Iz lige su ispali Watford koji je izgubio u gostima kod Arsenala (3:2) i Bournemouth kojem je uzaludna bila pobjeda u gostima kod Evertona (1:3) jer je Aston Villa osvojila bod u gostima kod West Ham (1:1).

Klix

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE