PEĐA MEDENICA NIJE VJEROVAO U KORONU: Opametila me je smrt dvojice prijatelja

PEĐA MEDENICA NIJE VJEROVAO U KORONU: Opametila me je smrt dvojice prijatelja

Peđa Medenica za vrlo kratko vrijeme je postao vrlo tražen i popularan pjevač jer je iz rodne Prištine došao u Beograd 1999. godine. Nudio je mnogima svoje pjesme, no saradnja sa Endžijem Mavrićem je urodila plodom.

Nastupi na splavovima

Sjetimo se 2013. njegove polazne tačke sa pjesmom “Imam ljubav”. Mnogi su znali pjesmu, ali nisu znali ko je pjeva a onda je uslijedio i singl sa Amadeus bendom “Ne vjerujem ja“. Nastupao je najčešće na splavovima, kafanama, klubovima ali eto ta sudbina je htjela da spoj njega i Mavrića bude dobitna kombinacija.

Oni su postali i kumovi iako Peđa živi sa porodicom u Bačkoj Palanci, Endži je tu da mu radi aranžmane kako njemu tako i njihovim pjevačima saradnicima kojih nije mali broj. Peđa ne zaboravlja ni svoj repertoar. On je vrlo dobar pjevač i odlično plaćen za razliku od njegovih nekadašnjih honorara.

Njegov pjevački opus je baladičan ali bukvalno se uvlači u srca poklonika dobrog teksta i dobre muzike. Kažu on što ispjeva to je više nego ubjedljivo. Stoga ne čudi da je njegova najnovija pjesma “Praštaj stari moj” za kratko vrijeme osvojila sve elektronske medije.

Pametovao sam

Peđa kaže kako do nedavno nije vjerovao u koronu.

-Pametovao sam i svi su mi ličili na hipohondore. Nažalost, opametila me je smrt dva prijatelja, Bora Lalovića i Srđana Gajića. Momci kao brdo jednostavno su samo nestali.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE