Dodik ponudio DNS-u mjesto člana Predsjedništva BiH

Dodik ponudio DNS-u mjesto člana Predsjedništva BiH

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je danas da se koalicija sa DNS-om pokazala uspješnom, a da su ključna pitanja za ove dvije partije jačanje ustavnih kapaciteta Srpske i da ne bude prenošenja nadležnosti na nivo BiH.

Predstavnici SNSD-a i DNS-a i stranaka njihovog koalicionog sporazuma konstatovali su danas u Banjaluci da je očuvana stabilnost Republike Srpske.

Dodik je naglasio da je na sastanku rečeno da je za SNSD prihvatljivo da kandidat za člana Predsjedništva BiH bude iz DNS-a, odnosno iz koalicije opkupljene oko te stranke, ponovivši da će kandidat za predsjednika Srpske biti iz SNSD-a.

Predsjednik DNS-a Marko Pavić ocijenio je da postoji visok stepen saglasnosti koalicije centra, koju čine DNS, Stranka napredna Srpska i Srpska radikalna stranka, sa SNSD-om o odnosima u Republici Srpskoj, BiH, o NATO-u i poštivanju Dejtonskog sporazuma.

On je naglasio da koalicija centra dobro funkcioniše i da ima visok stepen saglasnosti o svim važnim pitanjima.

Sastanku su, osim Dodika i Pavića, prisustvovali i međunarodni sekretar SNSD-a Željka Cvijanović, potpredsjednici SNSD-a Igor Radojičić i Radovan Višković, generalni sekretar DNS-a Dragutin Rodić, predsjednik Stranka napredna Srpska Adam Šukalo i predsjednik Srpske radikalne stranke Dragan Đurđević.

Agencije

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE