Doktor Vranić: Opet nam Sebija iz izolacije preko telefona određuje šta će i kako biti

Doktor Vranić: Opet nam Sebija iz izolacije preko telefona određuje šta će i kako biti

Hitna sjednica Vlade KS i Kriznog štaba KS održana je danas, a kako je sapćio Upravni odbor Opće bolnice “Prim. dr. Abdulah Nakaš”,  ministar prostornog uređenja i građenja Faruk Kapidžić iznio je zaključke sa kojima nisu saglasni.

Dr. Haris Vranića, član Upravnog odbora Opće bolnice, je u gostovanju na FACE TV rekao:

– Oni su sazvali Krizni štab. Ispred Opće bolnice je bila Elma Vukotić. Zvala nas je i rekla zaključke koji su bili prihvatljivi i koji su bili u skladu sa zaključcima Skupštine KS, kada se napune Podhrastovi pacijetni se premještaju u Infektivnu kliniku KCUS-a. Ta je klinika prazna sa 80 kreveta. Skupština je naložila da se popune ti kapaciteti. Tek nakon toga dolaze u obzir neki drugi. 

Dalje navodi kako je Opća bolnica oslobodila i pripremila 30 kreveta za lakše pacijente koronavirusa, jer još uvijek nije završen izolatorij. Nakog toga će sve pacijente Kantona Sarajevo oni primati. 

– Ispalo je sve drugačije. Kada se Vukotić vratila mi doživljavamo šok jer je Kapidžić saopćio potpuno drugačiji plan. To je naravno dogovoreno kasnije, na sjednici je bila Enra Suljić koja je direktno sa Sebijom Izetbegović bila na vezi i sve dogovarala. Taj školski centar koji će otovriti za pacijente je udaljen od svih bolnica. Ko će ići tamo, pa mi imamo jednog infektologa. Nisu naši stanovnici stoka. KCUS samo želi da se pod hitno riješi put pacijenata. Razumijem da smo svi umorni, ali ne možemo se tako ponašati prema pacijentima. Ovo je potpuna anarhija. Opet nam Sebija iz izolacije preko telefona određuje šta će i kako biti. Pa sad na KCUS-u imate 960 kreveta, praznih! A pacijente ćemo smještati negdje u neke centre – rekao je dr. Vranić. 

Ističe kako se više ne radi o kolapsu zdravstva, već sistema.

– Premijer ustane i kaže idem u samoizolaciju. Imamo kolaps Vlade, kolaps Kantona. Nemamo ministra zdravstva, ljudi bježe s te pozicije – rekao je Vranić.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE