Slovenački bračni par prikupio 11.000 eura za poplavljene

Slovenački bračni par prikupio 11.000 eura za poplavljene

Bračni par iz Slovenije Alenka i Matjaž Rupert Aruna uručili su danas preko članova Moto kluba ”Silver vings” iz Brčkog 11.000 evra pomoći za najugroženije porodice iz Vučilovca, sela u distriktu koje je stradalo u poplavama.

Alenka i Matjaž su ljekari komplementarne medicine u LJubljani, a sredstva su prikupili za dvije sedmice nakon što su pozvali sve pacijente iz svoje baze podataka da pomognu unesrećenim u poplavama.

“U našoj bazi podataka imamo puno osoba koje su tokom liječenja zadobile naše povjerenje i čim smo pokrenuli akciju oni su se odmah odazvali. Vidjeli smo fotografije i televizijske snimke katastrofe koja se ovdje desila i preko bajkera koga smo liječili nakon pada s motora povezali smo se sa njegovim kolegama iz ‘Silver Vingsa’ u Brčkom”, ispričala je Alenka.

Oni su sa motociklistima iz “Silver vingsa” danas obišli Vučilovac da bi se i sami uvjerili u razmjere katastrofe koja je pogodila ovo prisavsko selo, sjeverno od Brčkog.

Prethodno su ih primili gradonačelnik Brčkog Anto Domić i šef Kriznog štaba Uroš Vojnović.

Izražavajući zahvalnost na pomoći, Vojnović je rekao da je ovo još jedan pokazatelj da pozitivna energija, koja se osjetila u najtežim momentima tokom poplava i dalje traje.

“Odluka doktora da svakoj porodici lično uruče jednaku sumu novca je, takođe, značajna, jer je veoma bitno da svaki evro ili marka koji dođu u Brčko budu pošteno potrošeni i opravdani”, rekao je Vojnović.

Srna

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE