ZASTAVE NA POLA KOPLJA: Zenica odaje počast tragično stradalim iz Posušja

ZASTAVE NA POLA KOPLJA: Zenica odaje počast tragično stradalim iz Posušja

Grad Zenica odaje počast tragično stradalim djevojkama i mladićima koji su nastradali u novogodišnjoj noći u mjestu Tribistovo kod Posušja. 

Tim povodom, danas su zastave su na pola koplja, a cijeli grad srcem je uz porodice stradalih i sve mještane Posušja.

Podsjetimo, ranije se o ovoj nezapamćenoj tragediji oglasio Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice, koji je uputio izraze dubokog saučešća porodicama stradalih. 

-Velika tragedija potresla je našu zemlju, ali i region, prvog dana nove 2021. godine. Nažalost, noć koja je trebala proteći u veselju, za porodice stradalih donijela je neopisiv bol. Teško je riječima izraziti tugu zbog tragično i prerano ugašenih mladih života. Iskreno saučešće porodicama stradalih zbog ove nezapamćene tragedije. Zenica ali i cijela država je u mislima i molitvama uz bolom shrvane porodice stradalih i sve građane Posušja – kazao je gradonačelnik Kasumović.

Inače, ispred crkve Svetog Ivana Krstitelja u Rakitnu danas će započeti sprovodni obredi za pokojne Ivana Miličevića, Stipu Romića, Žanu Pavković, Miju Soldo, Stipu Pavkovića i Mariju Pavković, šestero mladih koji su tragično nastradali u novogodišnjoj noći u mjestu Tribistovo kod Posušja. 

Podsjećamo, jučer su sahranjeni Mirela Rezo i Stjepan Jukić. Groblje Martića Križ je bilo pretijesno za sve koji su željeli njihovim roditeljima stisnuti ruku, uputiti riječi utjehe i na bolji svijet ispratiti dvoje mladih. 

Zbog smrti osam mladih osoba kod Posušja u Federaciji Bosne i Hercegovine danas je Dan žalosti.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE