Vratite organizam u balans

Vratite organizam u balans

Već je poznato da je za zdravlje organizma vrlo važno kakav je njegov pH. Isto tako, poznato je da je za organizam poželjnije lužnato, a ne kiselo okruženje, jer ono je podložnije razvoju raznih bakterija i bolesti. Današnja ishrana uključuje obilje prerađene hrane, mesa, mliječnih proizvoda, jaja, bijelog brašna, šećera i gaziranih sokova. Stoga nimalo ne čudi što većina ljudi ima blago ili vrlo kiselo stanje organizma.

Citrusno voće ima alkalni efekt na organizam, što pomaže u regulaciji pH, pa tako i poboljšanju imuniteta, a i cjelokupnog organizma. Svaki dan u vodu dodajte malo limuna, narandže, kivija ili grejpa. Premali unos tekućine ili pak pretjerano konzumiranje slatkih napitaka može dovesti do povećane kiselosti organizma.

Kada je u pitanju hidratacija organizma, najbolje je jednostavno piti vodu, u koju za okus možete dodati citrusno voće. Najviše korisnih sastojaka sadrži svježe voće, koje najbolje pomaže u alkalnosti organizma. Uključite svježe voće i povrće u svakodnevnu prehranu.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE