Pijani i drogirani maloljetnici tukli policajce pesnicama i nogama pa bacali kamenje na stanicu

Pijani i drogirani maloljetnici tukli policajce pesnicama i nogama pa bacali kamenje na stanicu

Laktaška policija uhapsila je dvojicu maloljetnika, stare 17 i 16 godina, koji su se nakon međusobne tučnjave sukobili sa patrolom policije i lakše povrijedili dva policijska službenika.

Iz PU Banja Luka je saopćeno da su nakon hapšenja obojica alkotestirana i kod jednog je izmjereno 1,55 promila alkohola u organizmu, a kod drugog 1,18 promila. Testirani su i na droge, a “aler” test je pokazao da su pozitivni na kokain!

Udario policajaca šakom u glavu i tijelo

U policiji navode da se sve odigralo u subotu, nakon što je patrola u blizini kružnog toka u centru Laktaša uočila mladiće kako se međusobno tuku.

– Policajci su ih upozorili da prestanu s narušavanjem javnog reda i mira, na šta su se oni oglušili i krenuli da vrijeđaju policajce. Jedan od njih je napao policajca, zadavši mu više udaraca nakon čega je lišen slobode – navodi se u saopćenju.

Dok su policajci savladavali jednog maloletnika, drugi je prišao i policajca više puta udario šakom u glavu i tijelo i zatim je pobjegao.

– Dok su policajci uhapšenog maloljetnika sprovodili u stanicu, drugi ih je presreo i ponovo krenuo s vrijeđanjem. Sa dva kamena u rukama došao je pred PS Laktaši i jedan kamen bacio prema zgradi, oštetivši fasadu, a drugi prema policajcima nakon čega je i on lišen slobode – rekla je portparol PU Banja Luka Danijela Mučibabić.

Obaviješten Centar za socijalni rad

Potom je utvrđeno da su obojica pozitivni na alkohol i droge. O ovom nemilom događaju obaviješteno je Okružno javno tužilaštvo u Banja Luka, roditelji maloljetnika, kao i Centar za socijalni rad. Obojici se na teret stavlja da su počinili krivična djela sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje, oštećenje i oduzimanje tuđe stvari, dok će zbog tuče dobiti i prekršajnu prijavu. Maloljetnici su pušteni na slobodu i postupak protiv njih iće u redovnu proceduru.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE