Schumacherova porodica pokreće novi biznis na Mallorci, planiraju preseliti i Michaela

Schumacherova porodica pokreće novi biznis na Mallorci, planiraju preseliti i Michaela

Porodica legendarnog vozača Formule 1 Michaela Schumachera kupila je imanje na Mallorci vrijedno tri miliona eura, a prema pisanju njemačkih medija, tu bi liječenje trebao nastaviti i sedmerostruki svjetski prvak.

Imanje se prostire na 13 hektara u elitnom dijelu ostrva Puerto Andratx, a u blizini se nalazi i vila koju je Schumacherova supruga Corina kupila 2017. za 30 miliona eura od predsjednika madridskog Reala Florentina Pereza.

Porodica Schumacher na novom imanju planira uzgajati konje za utrke, a od ranije je poznato da su Corina i njihova kćerka Gina Maria (24) veoma aktivne u konjičkom sportu.

Corina je svojevremeno bila evropska prvakinja 2010. godine, dok Gina Maria želi napredovati u ovom sportu i kupovinom imanja na Mallorci trebala bi imati sjajne uslove za treniranje, pogotovo tokom zimskog perioda.

Na imanju će biti izgrađene štale i trkaće staze za njihove konje, koji će biti prebačeni iz Švicarske.

Dio njihovog poslovnog plana je uzgajanje i prodaja skupocjenih konja, od čega Schumacherovi očekuju dodatnu zaradu.

Njemački mediji također dodaju da se iz vile na Ženevskom jezeru s porodicom na Mallorcu treba preseliti i Michael Schumacher te u ugodnijoj klimi i u privatnosti nastaviti oporavak.

Podsjećamo, Schumacher je 29. decembra 2013. godine doživio tešku povredu glave u padu na francuskom skijalištu blizu Meribela, a istog dana prebačen je u bolnicu i od tada nema puno zvaničnih informacija o njegovom zdravstvenom stanju.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE