Po naredbi Tužilaštva BiH uhapšen Denis Prcić, nema dokaza da je Osmica ikada bio student

Po naredbi Tužilaštva BiH uhapšen Denis Prcić, nema dokaza da je Osmica ikada bio student

Pripadnici MUP-a Tuzlanskog kantona uhapsili su Denisa Prcića, osnivača i direktora Američkog univerziteta u Sarajevu, saznaje portal „Avaza“.

On je uhapšen nakon što su obavljeni pretresi njegove imovine i prostorija Američkog univerziteta u Tuzli i Sarajevu. 

Uhapšeni su i njegovi saradnici Melisa Belkić Mujkanović i Emir Mujkanović, uposlenici Američkog fakulteta. 

Pripadnici MUP-a Tuzlanskog kantona prilikom pretresa Prcićevog univerziteta nisu pronašli nijedan dokaz iz kojeg proizlazi da je Mehmedagić  ikada bio student ove visokoškolske ustanove.

Prcić će nakon obrade u MUP TK u zakonskom roku biti prebačen u prostorije Tužilaštva BiH, po čijoj naredbi je i uhapšen.

On je 10. juna ispitan u svojstvu osumnjičene osobe u prostorijama Tužilaštva Tuzlanskog kantona.

Prcića je Tužilaštvu TK prijavila veća grupa studenata, od kojih je tražio dodatnih 1.500 KM za izdavanje diploma, tačnije, oni su u prijavi naveli da ih je reketirao. Do sada je u ovom predmetu ispitano na desetine svjedoka, a sa svime je upoznata i Ambasada SAD u Sarajevu, čiji je državljanin.

No, na meti Tužilaštva BiH je zbog izdavanja sporne diplome koju je nedavno priložio direktor OSA-e Osman Mehmedagić državnim institucijama.

Mehmedagić je priložio Komisiji za nadzor nad radom OSA-e diplomu koju je dobio na Američkom univerzitetu, ali ju je proglasio tajnom.

 Međutim, istragom je utvrđeno da je njegovo ime naknadno dopisano na spisak studenata i da nije bio nikada student ovog Univerziteta.

 Prcić se smnjiči da je omogućio sticanje diplome direktoru Obavještajno sigurnosne agencije BiH Mehmedagiću na nezakonit način.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE