Selektor Portugala utučen nakon poraza od Belgije: Tužni smo, igrači su plakali

Selektor Portugala utučen nakon poraza od Belgije: Tužni smo, igrači su plakali

Selektor nogometne reprezentacije Portugala Fernando Santos kaže da su pojedini njegovi igrači plakali u svlačionici nakon poraza od Belgije u osmini finala Eura, a njegov tim 11. jula u finalu sigurno neće braniti titulu prvaka Evrope koju su osvojili prije pet godina u Francuskoj.

Santos je nakon utakmice rekao da su njegovi igrači uradili sve što je bilo u njihovoj moći da se vrate u meč, pohvalio je čak i timsku energiju u drugom poluvremenu, a kako je i sam rekao, najviše žali što njegova ekipa nije imala sreće jer je u drugom poluvremenu pogodili dvije stative.

Na pitanje o budućnosti u reprezentaciji, rekao je da se Portugal sada treba okrenuti nastupu na Svjetskom prvenstvu 2022. godine u Kataru.

“Nema ovdje sreće ili nesreće, lopta je upućena na gol i mi smo primili pogodak. Igrači su učinili sve, da li u sve što su imali i ništa im ne mogu zamjeriti. Ne mogu kazati da su nešto pogriješili, bili su umorni, ali su našli energiju da to prevaziđu. Tužni smo, neki igrači su plakali. Belgija je imala šest šuteva i postigla gol, a mi smo imali 29 i dva puta pogodili stativu. Poraz je poraz, a iskreno, nemam mnogo toga za reći. Svi smo željeli i vjerovali, imali smo samopouzdanje da možemo do finala i pobjede. Nema pravde i nepravde, mi smo primili gol i nismo uspjeli postići novi za poravnanje”, rekao je Santos i nastavio:

“Vjerovali smo da možemo, kao i 2016. godine, osvojiti prvenstvo. Na Svjetskom prvenstvu 2018. godine ispali smo u osmini finala pa smo osvojili Ligu nacija, a ostaje nam da se okrenemo budućnosti i pokušamo osvojiti naredno Svjetsko prvenstvo.”

Portugal je tako nastavio neslavan niz za reprezetnacije koje brane titulu prvaka, a podsjećamo, prošli šampionat je tadašnji aktuelni prvak Španija ispala također u osmini finala.

Što se tiče reprezentacije Belgije, ona će u četvrtfinalu Eura igrati protiv Italije koja je nakon produžetaka bila bolja od Austrije sa 2:1.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE