Koje vrste čajeva pomažu u borbi protiv stresa i anksioznosti

Koje vrste čajeva pomažu u borbi protiv stresa i anksioznosti

Stres i anksioznost su ozbiljni problemi s kojima se susreće sve veći broj ljudi. Čajevi od prirodnih sastojaka predstavljaju sigurniji način pomoću kojeg ćete se riješiti poteškoća s navedenim psihičkim stanjima.

Sljedeći navedeni prirodni čajevi će vas smiriti, odnosno opustiti u teškim trenucima.

Čaj od mente

Menta je biljka koja opušta mišiće. Čaj od mente ne sadrži kofein, što ga čini idealnim za konzumiranje prije spavanja. Pružit će vam miran san koji vam je potreban nakon napornog dana.

Čaj od kamilice

Stres i anksioznost nerijetko uzrokuju nesanicu. Baš kao i čaj od mente, čaj od kamilice relaksira napete mišiće i ublažava razdražljivost. Bogat je antioksidansima koji mogu igrati ulogu u smanjenju rizika od nekoliko bolesti, uključujući bolesti srca i rak.

Čaj od matičnjaka

Matičnjak je umirujuća biljka koja pripada porodici mente ili nane i ima blagi okus limuna. Čaj od matičnjaka smanjuje hormon stresa koji se naziva kortizol i opušta tijelo bez izazivanja pospanosti. Također pomaže u podizanju raspoloženja.

Čaj od pasiflore (Gospodinove krunice)

Flavonoid krizin koji se nalazi u cvijetu pasiflore ima blagotvorno djelovanje i pomaže kod problema sa spavanjem. Imajte na umu da ga ne biste trebali konzumirati ukoliko pijete sedative. Djeca mlađa od šest mjeseci, trudnice i dojilje bi ga također trebale izbjegavati.

Antioksidans epigalokatehin galat (EGCG) koji se nalazi u prirodnim čajevima povećava sposobnost pamćenja i zadržava koncentraciju.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE