Tri godine nakon ubistva sarajevskih policajaca istražitelji još nemaju krivca

Tri godine nakon ubistva sarajevskih policajaca istražitelji još nemaju krivca

Prije tri godine, na današnji dan, stradali su sarajevski policajci Adis Šehović i Davor Vujinović. Oni su ubijeni tokom sprečavanja krađe automobila. Do danas je ispitano više od 300 svjedoka, međutim istražitelji i dalje nemaju krivce.

Dana 26. oktobra, oko 04:00 sata, otvorena je vatra u naselju Alipašino Polje dok su Šehović i Vujinović bili u službenom vozilu. Šehović je preminuo odmah, a Vujinović nekoliko sati poslije u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu.

Od tada su urađene brojne istražne radnje, ispitan je veliki broj svjedoka, hapšene su osobe koje se mogu dovesti u slučaj sa njihovim ubistvom, no istraga nažalost nije bila posebno uspješna.

Istražioci u ovom trenutku, tri godine nakon njihove smrti, nemaju ni automobil iz kojeg su ubijeni, niti vatreno oružje iz kojeg je pucano. S druge strane, čini se da su intenzivirane aktivnosti u akciji “Volan” koja je usmjerena ka automafiji sarajevsko-romanijske regije.

Kolege policajci često ističu da je njihovo ubistvo napad na državu te da u ovom slučaju policija mora pokazati snagu. Iako se čini da policija, zajedno sa SIPA-om nije prikupila ni blizu dovoljno dokaza kako bi rasvijetlila slučaj, kolege vjeruju da će kad-tad biti riješeno.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE