Pojavio se snimak: Građanima BiH rasprodaju državljanstva Srbije?

Pojavio se snimak: Građanima BiH rasprodaju državljanstva Srbije?

U Beogradu je opoziciona Stranka slobode i pravde objavila snimak na kojem se, kako tvrde, vide građani Republike Srpske koji organizirano dolaze da bi dobili državljanstvo Srbije i time mogli glasati na predstojećim predsjedničkim i vanrednim parlamentarnim izborima trećeg aprila.

Tvrdi se, također, da to provodi vladajuća Srpska napredna stranka, prenosi BHRT.

Navodna rasprodaja državljanstva Srbije građanima Bosne i Hercegovine po tvrdnji SSP-a odvijala se ispred tržnog centra Mercator.

Snimak koji je predsjednik SSP-a Dragan Đilas objavio, koji pokazuje, kako on tvrdi, da kombi dovozi ljude koji su iz Republije Srpske, gde ih čekaju koordinatori koji ih upućuju i sprovode do policijske stanice Novi Beograd u kojoj se obraćaju za dobijanje državljanstva.

Na snimku niko od snimljenih ne govori licem u kameru, čuje se samo konverzacija, ali za sada nema najava da će se neko nadležan baviti ispitivanjem verodostojnosti snimka. Predsednik Srbije i SNS Aleksandar Vučić, na pitanje kako komentariše objavljeni snimak, kaže da je pogledao samo minut i da nije razumio.

“Kad nemate politiku onda sebe i svoje pristalice hranite mržnjom i potpuno besmislenim stvarima”.

Na društvenim mrežama brojni su komentari ovog snimka, opozicione pristalice kažu da je to dokaz kupovine glasova koji pokazuje da će izbori biti pokradeni, dok pristalice vlasti uzvraćaju da Đilas i opozicija koju predvodi pokazuju da im smeta postojanje Repulike Srpske i zakonsko pravo Srba van Srbije da glasaju na izborima.

Dragan Đilas, predsjednik SSP-a navodi da su se krajem prošlog i početkom ovog mjeseca u policijskim stanicama ne samo u Beogradu već širom Srbije pojavili ljudi iz RS sa zahtjevom i papirima za dobijanje državljanstvo.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE