Krišto: Scmidtova odluka dovodi u pitanje postojanje BiH kao suverene države

Krišto: Scmidtova odluka dovodi u pitanje postojanje BiH kao suverene države

Borjana Krišto, zamjenica predsjednika HDZ-a BiH Dragana Čovića i kandidat za članicu Predsjedništva Bosne i Hercegovine komentirala je za Dnevnik RTVHB odluku visokog predstavnika Christiana Schmidta da nametne ograničene izmjene Izbornog zakona u BiH.

– Odluka Schmidta dovodi u pitanje postojanje BiH kao suverene države – kazala je Krišto, te dodala:

– Ovdje se radi sve drugo, a ne integritet izbornog procesa. S obzirom da se kroz ove izmjene zapravo daju ovlasti jednom tijelu za provedbu izbora CIK-u koje je zapravo izabrano protivno zakonskoj proceduri odnosno na netransparentan način.

Krišto ističe da je žalosti da je odluka visokog predstavnika donijeta “pod pritiskom bošnjačkih političkih predstavnika i u zajedničkoj režiji organiziranih protesta grupe građana na kojima su upućene riječi mržnje i uvreda prema hrvatskom narodu i prema njegovim političkim predstavnicima te se pozivalo na nasilje”.

– Nadam se da su iz međunarodne zajednice nakon ovih događanja i retorike bošnjačkih političara shvatili koja je njihova krajnja namjera i kako vide budućnost Bosne i Hercegovine,” kazala je Krišto i dodala “ali još jednom, nažalost, ovakvom odlukom visoki predstavnik se i sam stavio u funkciju, podlegao je pritisku i dodatno je urušio i odnose i povjerenje i destabilizirao političke prilike u BiH, poručuje Krišto.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE