ZDK: Prilikom kontrole prevoza za vlastite potrebe kažnjeno 58 vozača

Policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona poduzimali su akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju na svim putevima u ZDK, sa posebnim akcentom na kontrolu vozila kojima se vrši prevoz za vlastite potrebe.
– Aktivnosti policijskih službenika u naznačenoj akciji bile su usmjerene na preduzimanje represivnih mjera prema vozačima za koje se utvrdi da nisu postupali u skladu sa odredbama Zakona o cestovnom prijevozu Federacije Bosne i Hercegovine i Zakona o osnovama sigurnosti saobraćaja na cestama u BiH, odnosno prema pravnim ili fizičkim licima koja ne ispunjavaju uslove za vršenje prevoza za vlastite potrebe – pojašnjeno je iz MUP-a ZDK.
U sprovedenoj akciji koja se realizovala u periodu od 21. do 23. maja kontrolisano je ukupno 299 vozila u saobraćaju, prilikom koje je izdato 58 prekršajnih naloga. Zbog počinjenih prekršaja, predviđene su novčane kazne u iznosu od 200 KM do 1.500 KM.
– Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona nastaviće sa aktivnostima na postizanju visokog stepena bezbjednosti odvijanja saobraćaja na području Zeničko-dobojskog kantona, te će u tom smislu sprovoditi akcije redovne i pojačane kontrole učesnika u saobraćaju. Također, apelujemo na vozače da se pridržavaju svih saobraćajnih propisa, kako bi zaštitili sebe, lica koja prevoze, te druge učesnike u saobraćaju – poručili su iz MUP-a ZDK.
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE