Još jedna policija nabavila ‘presretača’, evo šta će raditi na saobraćajnicama

Još jedna policija nabavila ‘presretača’, evo šta će raditi na saobraćajnicama

Policija Brčko distrikta nabavila je specijalno vozilo za evidentiranje prekršaja u saobraćaju, takozvani presretač. Nakon testne upotrebe, vozilo će uskoro biti u punoj funkciji, zbog čega iz policije upozoravaju na vozače u kontekstu poštivanja saobraćajnih pravila.

Policija Brčko distrikta odnedavno raspolaže vozilom koje je opremljeno radarskim sistemom Ekin patrol G2, a koje je namijenjeno dokumentovanju prekršaja iz oblasti Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH u pokretu, ali i u stacionarnom režimu.

“Vozilo je namijenjeno video dokumentovanju prekoračenja dozvoljene brzine kretanja, izostanka korištenja pojasa, zatim upotrebe mobilnog telefona tokom vožnje i drugih prekršaja. Nabavka vozila izvršena je u svrhu prevencije kako bi se sigurnosna situacija na putevima u Brčko distriktu podigla na veći nivo, a što je u interesu svih učesnika u saobraćaju”, navode iz brčanske policije.

Navedeni presretač policijski službenici su nakon nabavke koristili u svrhu testiranja, kako bi isprobali sve njegove mogućnosti, a u narednom periodu će i zvanično biti u upotrebi uz ostalu opremu kojom policija raspolaže za najavljene i nenajavljene kontrole brzine kretanja vozila na gradskom i vangradskom području.

Iz Policije Brčko distrikta su sugerirali svim vozačima, da brzinu kretanja vozila prilagode uslovima i stanju u saobraćaju i da poštuju saobraćajne propise, kako bi zaštitili sebe i druge učesnike.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE