Meša: Želio sam napraviti nešto veliko za svoju zemlju i svi zajedno uspjeli smo u tome

Meša: Želio sam napraviti nešto veliko za svoju zemlju i svi zajedno uspjeli smo u tome

Mehmed Baždarević, selektor nogometne reprezentacije BiH sinoć se poslije pobjede BiH nad Kiprom (3:2) i prolaska u baraž za Euro 2016 obratio novinarima, piše bh. novinska agencija Patria.

– Izuzetno teška utakmica sa puno nervoze, pogotovo sa naše strane. Vjerovatno su važnost utakmice i umor uticali na to. Nismo iskoristili priliku da meč okrenemo u našu korist nakon 1:0 i poslije je bilo teško. Mislim da je pobijedio tim koji je želio više, koji se borio što je i odlučilo utakmicu. Najvažnije je bilo ostvariti pobjedu – kazao je Meša.

Baždarević je rekao da je želio učiniti nešto veliko za svoju zemlju.

–  Svi zajedno smo uspjeli u tome. Kada sam došao u reprezentaciju to je izgledalo nemoguće, ali smo napravili odličan posao. U prvom redu igrači su to ostvarili. Došli smo do baraža i sve čestitke reprezentativcima. Pred nama je još jedan težak zadadak, ali ekipa je kroz kvalifikacije rasla i pokazala da može da pobijedi i jače timove od posljednja dva protivnika – kazao je Meša.

Govoreći o Edinu Džeki Meša je kazao da on nije bio u potpunosti oporavljen, ali da je bio spreman da ide u rizik kako bismo pobijedili.

– Zamjena sa Milanom Đurićem se pokazala kao uspješna, pa smo odlučili da sačuvamo Edina, da se što prije oporavi i vrati u reprezentaciju – kazao je Meša.

Haris Medunjanin postigao je dva gola i doprinio veličanstvenoj pobjedi Zmajeva.

– Jako je lijep osjećaj nakon pogodaka i pobjede. Došao sam ovdje da igram za svoju zemlju, a tada moraš da pružiš svoj maksimum. Svi smo večeras bili na nivou. Uvijek sam vjerovao u sebe iako sam bio u teškoj situaciji. Prošli smo u baraž i sada nas čekaju dvije bitne utakmice, nadam se da ćemo i nakon njih slaviti – kazao je Medunjanin.

nap.ba

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE