Portal 072info

A DIPLOMA Bakir, Osmica i SDA: Kada im nestane argumenata brane se Bošnjacima!

bakir izetbegovic 4
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Ponovo su dokazali ono što većina građana BiH zna – kada im ponestane argumenata brane se bošnjaštvom, Bošnjacima i tobožnjim strahom za narod.

To je ustaljena politika SDA i Bakira Izetbegovića. A, istina je da su oni sami sebi najveći neprijatelji.

POLITIČKI MARKETING
Rusmir Isak banner

U nedostatku argumenata u odbrani direktora OSA-e Osmana Mehmedagića mediji bliski samom Osmici i SDA-u ‘otkrivaju’ kako su Aleksandar Vučić, Milorad Dodik i Dragan Čović razgovarali o Obavještajno-sigurnosnoj agenciji (OSA) Bosne i Hercegovine.

Cilj je kako se tvrdi preuzimanje ove institucije! I tako nam otkrivaju da ‘uzimajući u obzir da ova državna institucija već duži vremenski period predstavlja prepreku politikama koje reprezentira ovaj trojac, te da dosadašnji pokušaji destabilizacije i stavljanja pod kontrolu, poput produkcije lažnih afera, nisu urodili plodom, odlučeno je da se krene u realizaciju “rezervnog plana”, a on uključuje i mogućnost hapšenja generalnog direktora OSA-e Osmana Mehmedagića’.

POLITIČKI MARKETING
A19C0ACA 5A41 413B 9B35 318122A57EA5

Zar je moguće da su ovo napisali. Zar su Bošnjaci ugroženi ako se otkrije i do kraja rasvijetli slučaj diploma. Ima li kakav drugi školovani Bošnjak ili je samo Mehmedagić legitiman da i bez diplome sjedi u najznačajnijoj instituciji koja je zadužena za sigurnost građana.

Zbog čega to Osmica smeta Vučiću, kada je naprimjer bez imalo muke BIA (otkriveno u Srbiji od strane agenata) organizirala cijeli napad na Vučića u Srebrenici. OSA ništa nije ni slutila, a kamo li spriječila kontraobavještajno djelovanje iz Srbije.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
POLITIČKI MARKETING
26AD2F42 BF2A 4C5A 8220 19E3E77138F4

Zašto bi Čoviću i Hrvatskoj smetalo djelovanje OSA-e kada pišu i govore o terorističkim jedinicama unutar Federacije bez da im OSA kvalitetno odgovori.

Nije Osmica smetnja Srbima i Hrvatima i neprijateljima ove zemlje, smetnja je Bošnjacima koji moraju braniti neodbranjivo. Pa, ne idu Dodik i Čović po gradu i ne pričaju da će biti direktori OSA-e makar i sa osnovnom školom!?

Naprotiv, njima je imenovanje Osmice kec u rukavu. S tim manipuliraju, a strancima govore o nevjerovatnoj činjenici da Bošnjaci žele Mehmedagića, čovjeka sa sumnjivom diplomom, a nakon što mu je jedna već poništena.

Da je sve regularno Mehmedagić bi svoju diplomu, kako mu je to onomad predložio bivši direktor SIPA-e Perica Stanić, uokvirio svoju diplomu i hvalio se njom, a ne proglašavao je tajnim dokumentom.

Ako ste toliki legalisti i vjerujete u institucije BiH onda se ne biste trebali bojati Tužilaštva BiH. Taman tamo možete konačno riješiti pitanje koje dugo opeterećava cijeli sistem. Ima li Mehmedagić diplomu ili nema.

To je prosto kao dva plus dva. Sve drugo je politikantstvo i loša politika.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Bošnjačka politika, koja se u javnosti percipira kao jedina koja Bosnu i Hercegovinu želi kao suverenu i nezavisnu državu, izgubila se u mahalskim ratovima za fotelju više. 

Oličenje te bošnjačke politike je korupcija, kriminal i loš sistem, kojem ne treba vanjski neprijatelj da bi mu se mogao pretpostaviti skorašnji krah. 

Tu politiku predvodi Stranka demokratske akcije, ona stranka koja politički put iznova, već dvije i po decenije trasira na priči o odbrani države, a sve radi suprotno od toga.

I na kraju Tužilaštvo BiH jeste pod političkim utjecajem, ali to je tako jer je odlučivanje o ključnim pitanjima Bakir Izetbegović prepustio onima koji ovu državu doživljavaju kao “nužno zlo”, ali i kao priliku za ostvarenje velikohrvatskih i velikosrpskih snova.  

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Patria

Podijelite članak
  • 6
    Shares
POLITIČKI MARKETING
072 Kenan Aida
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

Nije majka klela sina što se kocka, već što se vadi: Premijeru ZDK Mirzi Ganiću se omaklo

072info.com

SDA angažovala migrante za podjelu materijala

072info.com

Pjesma podrške Izetbegoviću: ,,Život mi nanese boli, Bakir od korone oboli”

072info.com
REKLAMA
KRAJ REKLAME

5C469C74 8C17 4B98 BDF1 9CFAAF69C4F6