AALIYA: Nova serija u programu OBN TV

U programu OBN TV od subote 21.03.2015. sa emitovanjem počinje nova indijska serija Aaliya.

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Aaliya je serial fokusiran na priču o Zainu and Aliji. Usman Abdullah je bogati biznismen koji živi u Mumbaiju/Bombaju. On živi sa suprugom Surajom, starijim sinom Fahadom, Nafisom i Šazijom, Faradovim suprugama i sa Zainom, njegovim mlađim sinom. Usmanova sestra Šabana je žena iz srednje klase koja živi sa suprugom Gulamom Hajdarom i njihove dvije ćerke, Alijom i Ajat u Bhopalu.

Još od djetinjstva, rođaci Zain i Alija su bili rivali. Zain je simpatičan i nestašan a Alija je simpatična i poslušna. Zain mrzi koncept ljubavi i ima mnogo djevojaka. Sa druge strane, Alija je uvjerena da se ljubav dešava samo jednom u životu i da je treba paziti i njegovati čitav život. Usman je svjestan Zainovih raskalašenosti i želi da mu se sin smiri uz djevojku koja će mu pokazati pravi put i pomoćim u da shvati šta sve može postići u životu. Usman ima krasan odnos sa svojom nećakom alijom i kada je u jednoj situaciji Zain jedini koji Aliju može sačuvati od velike sramote, Usman insistira na njihovom braku, vjerujući da je Alija žena koja može preokrenuti život njegovog sina.

ČITAJ JOŠ:  Supertrikovi s pastom za zube: Čisti auto, svjetla i razne mrlje...

Ipak, nakon Zainovog i Alijinog vjenčanja, Zain želi da ga Alija napusti i razvrgne brak. Zainova majka, Suraja takođe mrzi Aliju i ništa joj nije teško uraditi da bi je ponizila, no tada se dešavaju situacije gdje Zain i Alija moraju raditi skupa kao tim da bi riješili svoje probleme.

Zbog ovoga oni postaju prijatelji. Kasnije se medu njima rađaju osjećaji koje jendo drugom priznaju nakon što Alija napusti Zaina.

Suraja i dalje mrzi Aliju i radi i nezamislivo kako bi je uklonila iz Zainovog života. Svojim djelima uvrijedi Nafisu koja se zaklinje da će se osvetiti Suraji. Dešava se nesporazum izmežu Zaina i Alije kad Zain pomisli da je Alija uradila nešto što je zapravo uradila Nafisa a kao krajnji ishod je smrt paraliziranog Usman Abdulaha. Zian se razvodi od Alije ali saznaje da je Usman prepisao 51% imovine na Aliju kao osiguranje. Nakobn što se Zain razveo od Alije po treći put, Alija prevodi 51% imovine na Zainovo ime i odlazi. Tada Zain saznaje da Alija nije kriva i zažali zbog razvoda te je pokušava pronaći nakon što ga napusti.

ČITAJ JOŠ:  Zagonetku koju je zadala CIA izazvala brojne reakcije: Koje je doba dana na slici?

Godinu dana kasnije Zain još uvijek traga za Alijom. Surajina sestra Zarina i njen sin Bilal dolaze iz Dubaija da zavladaju Usmanovom imovinom. Nakon što je ostavila Zaina, Alija u Hajderabadu  drži krčmu uz Rehanovu pomoć. Nakon mnogo susreta, Zain i Alija konačno završavaju u braku. Da bi povratio Aliju, Zain radi u Alijinoj krčmi. Alija mu kaže da ga sada mrzi i zadaje mu tri iskušenja koja mora proći. U drugom iskušenju Zain daje sve svoje dionice da bi spasio Alijinu krčmu ali ona još uvijek vjeruje da će njena veza sa Zainom uništiti njeno samopoštovanje. To veče joj posluga javlja da joj j krčma u požaru. Alija požuri da spasi Zaina i zatiče ga kako popravlja tablu za krčmu. Kada Zain pita za treće iskušenje, Alija ga prekine i kaže mu da ga voli i pomire se. Suraja ih vidi zajedno i boji se da će se ponovo vjenčati ali je tada Zerina podsjeti na islamski običaj da se nakon tri razvoda par više ne može vjenčati bez da supruga uzme drugog čovjeka za muža…

ČITAJ JOŠ:  Klonite se ovih namirnica

 

 

 

GODISNJICA
MARKETING