Aca Lukas: Ostavio sam alkohol, mijenjam život iz korjena

Aca Lukas: Ostavio sam alkohol, mijenjam život iz korjena

Aca Lukas zabrinuo je svoje fanove kada je krajem januara zbog iscrpljenosti završio u bolnici, a iznenadni zdravstveni problemi natjerali su popularnog pjevača da promjeni mnoge životne navike.

  • Iskren sam čovjek i nikada ne bježim od istine. Mogu javno da pričam o mnogim stvarima koje su drugim ljudima tabu. Međutim, ono što sam želio uspio sam da sakrijem – rekao je Lukas.
  • U proteklo vrijeme sam pretjerao s obavezama. Smanjio sam tempo života i sada sam dobro. Počeo sam da treniram, to mi teško pada, jer sam posljednji put vježbao kada sam bio u zatvoru. Izbacio sam alkohol, još kada bih pušenje mogao da ostavim, bio bih uzoran građanin – našalio se Lukas. Kako kaže, problemi sa zdravljem natjerali su ga da više vremena provodi sa svojom djecom, sa kojima ima otvoren odnos.
  • Važno je da roditelji ne lažu djecu i da ne stavljaju probleme pod tepih. Ukoliko dijete ne čuje stvari u kući, čuće ih na ulici, a to je opasno. Svako vrijeme nosi nešto svoje, bitno je da ne postoji tabu tema, bilo da je riječ o drogama ili muško-ženskim odnosima… O svemu se mora pričati kod kuće. Nastojim da moja najmlađa kćerka Viktorija sve nauči od svojih roditelja, ali svijet je pun prepreka i čovjek se na greškama uči. Neke moramo da napravimo sami da bismo na taj način uvidjeli šta je dobro, a šta ne. I kada budu pravili greške u životu, ja ću stati iza sve svoje djece i biću uvijek tu za njih – poručio je Lukas, i otkrio koliko ga najmlađa nasljednica podsjeća na njega.
  • Kako Viktorija raste, sve više se primjećuje njen karakter. Mnogo mi se sviđa što je odgovorna, to je naslijedila i od mene i majke, pošto smo oboje u svom poslu perfekcionisti. Ona sama navija alarm za školu, nema potrebe niko da je budi niti podsjeća na obaveze koje ima. Ide na jahanje i veoma je uspješna u tome… Jako je disciplinovano dijete. Nemamo problema ni oko viđanja s njom, ne zna se da li je više kod mene ili kod majke. Kada smo zajedno prelijepo joj je, čak više voli kad je kod mene jer je tu ona gazda u kući, dok kod Sonje nije tako – iskreno je rekao pjevač.

Lukas je nedavno objavio duetsku pjesmu „Sad i zauvek“ sa koleginicom Draganom Mirković, ali i pjesmu „Opet je danas nedelja“ koju je posvetio preminulom prijatelju Džeju Ramadanovskom.

  • Očekivao sam da će duet s Draganom biti veliki hit, nas dvoje imamo toliko publike, da nismo sumnjali u to da će pjesma biti slušana. Na nama je bila odgovornost da snimimo kvalitetnu pjesmu, što je najvažnije – rekao je Lukas, i dodao:
  • Za pesmu koju sam namenio Džeju nije mi bilo bitno da li je hit ili ne. To je snimljeno za moju dušu i kao uspomena na njega.

Aca Lukas ne krije da ga je njegov menadžer Saša Mirković nagovorio da se prijavi za izbor za pjesmu Evrovizije, ali kako kaže, u pobjedu ne sumnja.

  • Ulog je veliki, svjestan sam toga, ali iskren da budem, ne vidim ko bi sem mene mogao da predstavlja našu zemlju u Evropi i ko bi mogao da postigne veće rezultate do mene. Od svih kandidata, daleko sam najveća zvijezda. Imam podršku dijaspore, ali i cijele bivše Jugoslavije, a upravo te zemlje su prethodnih godina davale mali broj poena Srbiji. Pjesma s kojom ću se takmičiti je odlična i vjerujem u nju. Najveći motiv mog učešća na Evroviziji jeste da uradim nešto za svoju zemlju, kao kada sportisti osvoje medalju, tako ja želim ovo – rekao je on.
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE