Adin Arnaut, najjači čovjek u BiH: Jedemo sedam do devet puta dnevno

Adin Arnaut, bh. sportista koji je najdalje otišao u takmičenju najjačih ljudi svijeta i tako potvrdio nezvaničnu titulu “najjačeg čovjeka u BiH”, danas je u sportskoj penziji, bar kada se radi o aktivnim takmičenjima. Zbog povrede morao se oprostiti od aktivnog takmičenja 2016., a kako kaže danas pokušava pomoći nekim novim nadama da dođu do Lige prvaka, tamo gdje je on uspio biti u finalu.

U razgovoru za portal “Avaza” Arnaut je govorio o teškim trenucima koje je donijela povreda, onome što ga je pratilo tokom karijere, aktuelnom prvaku BiH Damiru Stroilu čiji je trener, ali i o odricanjima koja ova sport iziskuje. Put Strogmena nije nimalo lagan, a kako kaže među takmičarima ne postoji zavist.

– Takmičar Strogmena u ovom sportu mora biti 24 sata. Treninzi, način života i ishrana. Unosi se mnogo kalorija, to je sedam do devet obroka dnevno. U ovom sportu se svi takmičimo jedni protiv drugih, ali uvijek navijamo da se digne što više tereta, tako da sujete nema – kaže Arnaut.

Obzirom na izgled, mnogi imaju pogrešnu percepciju o ljudima koji se bave njegovim sportom, a Arnaut poručuje da se radi o dobročudnim ljudima i da izgled vara.

IZVORAvaz
Prethodni članakEvropski regulatori istražuju da li Johnson&Johnson vakcine izazivaju krvne ugruške
Sljedeći članakBritanski mediji tvrde, TV ekipa ulazi u dom Mihaela Šumahera