Advokat Feraget o obraćanju porodice Mutap: Alisa, tvoj mobitel nije vještačen jer ga nisi ni predala policiji a Dženanov mobitel su “vještačili”

fer
Podijelite vijest

Ifet Feraget, advokat porodice Memić, reagirao je na posljednje pismo porodice Mutap. Njegovu reakciju na Facebooku prenosimo u cijelosti:

– Čitam, ko zna koje po redu, javno obraćanje porodice Mutap, u kojem spominju i moju malenkost, pa se sjetih Čehovljeve misli da je laganje kao alkoholizam jer lažovi izbjegavaju istinu i na smrtnoj postelji!

Jedna latinska izreka kaže da lažov treba imati dobro pamćenje! Evo mi godinama dokazujemo da je upravo tako jer oni ne shvataju da dokazi govore svojim vlastitim jezikom!

Feragetov status na stranici "Pravda za Dženana Memića"
Feragetov status na stranici “Pravda za Dženana Memića” Foto: Printscreen

Alisa ne navodi da je “zaboravila” da svoj pametni telefon preda nadležnim organima, kao što je i “zaboravila” kako se Dženanov mobitel, koji je bio u njegovoj jakni, neposredno nakon “saobraćajne nesreće” našao baš u njenim rukama i samo njoj poznatim putem je tek par sati kasnije ispred KUM-a vraćen Dženanovom ocu!

Alisa, tvoj mobitel nije vještačen jer ga nisi ni predala policiji a Dženanov mobitel su “vještačili” upravo pripadnici MUP KS koji su obuhvaćeni krivičnom prijavom! Prilikom tog “vještačenja” su čak i izbrisane neke poruke iz Dženanovog mobitela koje su bile upućene tebi! Tako govore dokazi!

Tužilaštvo BiH i Sud BiH će se potruditi da vaše godinama ponavljane laži nikada ne postanu istina – naveo je Feraget putem Facebook grupe “Pravda za Dženana Memića”.


Podijelite vijest