873x400 1402


AUTOR:
Portal 072info

DATUM:

Miroslavu Aleksiću sudija za prethodni postupak Višeg suda odredila je pritvor do 30 dana i to iz razloga da ne bi ometao postupakutjecajem na svjedoke, da ne bi ponovio krivično djelo i zbog uznemirenja javnosti. 

Na ovu odluku on se može žaliti u roku od tri dana, piše Telegraf.rs

Kako se saznaje, Aleksić nije komentirao određivanje pritvora, jedino se navodno čudi šta ga je snašlo. Prema informacijama u tužilaštvu, negirao je da je počinio radnje koje mu se stavljaju na teret. On je inače osumnjičen za osam silovanja i sedam nedozvoljenih spolnih radnji koje je počinio nad šest djevojaka, pišu Novosti. rs.

Miroslav Aleksić: Klupko se odmotava
Miroslav Aleksić: Klupko se odmotava

– Na saslušanju je rekao svega nekoliko rečenica. Nije detaljisao. Ukratko je kazao da negira djelo i naveo da ne zna zašto su ga te djevojke optužile i to poslije toliko godina – kaže izvor Telegrafa.

Aleksićev advokat Nemanja Jolović je rekao da su optužbe protiv njegovog branjenika ozbiljne.

– Ja i njega i njegovu ženu poznajem dugo godina i ne mogu da povjerujem da je uradio to za šta ga sumnjiče. Vidjet ćemo sa kakvim će dokazima izaći tužilaštvo. Očekujem da krajem nedjelje počne saslušanje i oštećenih. Tek kad se to završi i vidim spise moći ću nešto određenije da kažem – kazao je advokat Jolović.