Portal 072info

Aferim, Huso Sarvanu i Sindikatu “Zenicatransa”!

U evidentnoj sprezi između Uprave “Zenicatransa”, na čelu sa direktorom Darminom Terzićem, i Sindikata radnika, donekle i Gradske uprave, danas su još jednom ispaštali brojni građani.

Dok ovo preduzeća grca u dugovima, a problemi se gomilaju iz dana u dan, neko je, očigledno, smislio način kako da pokuša iznuditi rješenje za očajno stanje “Zenicatransa”.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Ništa tu ne bi bilo čudno da se Sindikat, radnici i Uprava ne poigravaju sa korisnicima prijevoza. Tako su, bez imalo odgovornosti i najave svojim korisnicima, koji bi im trebali biti na prvom mjestu, 8. maja odlučili obustaviti linije i blokirati autobusku stanicu.

Brojnim putnicima, školarcima, postačima, penzionerima, tada je ostalo samo da sjednu na zelenu površinu ispred stanice i čekaju kada će se u “Zenicatransu” smilovati i pružiti im uslugu koju su im uredno platili (većina njih imala je mjesečnu kartu). 

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Sreća, nisu dugo čekali. Već od radničke linije, u 15.40, autobusi su saobraćali uredno, iako je Huso Sarvan, predsjednik Sindikata, izjavio da će autobusi voziti samo tu liniju. No, nisu, nastavili su voziti i ostale linije, pa se ispostavilo da Sarvan ne govori istinu.

Nije trebalo proći mnogo vremena da se Sarvan i njegov Sindikat, u vlastitoj nemoći i nemogućnosti iznalaženja rješenja za situaciju u kojoj se nalazi preduzeće, ponovo odluče “obračunati” s gradonačelnikom Fuadom Kasumovićem i Gradskom upravom, opet, bez imalo srama, preko leđa građana. 

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Naime, jučer je Sarvan nazvao gotovo svakog novinara u Zenici, optimistično i odlučno najavljujući da danas, opet, obustavljaju prijevoz i da će blokada autobuske stanice i obustava prijevoza, ovaj put, trajati do daljnjeg.

Ne prolazi dugo vremena da još jednom pokažu neozbiljnost i neodlučnost, iako, očito, nisu svjesni, da su najavom obustave izazvali problem kod brojnih korisnika usluga koji su, vođeni najavom Sarvana, od jučer smišljali kako danas otići na posao i vratiti se kući.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Međutim, do najavljene obustave nikada nije došlo. Izigrali su tako Sarvan i Sindikat ne samo javnost, nego i medije kojima se danas nije javljao na mobitel, očigledno misleći da će im oni i ubuduće nastaviti vjerovati. 

Da su dvolični, najbolje pokazuje podatak iz februara prošle godine kada su uručili zahvalnicu Kasumoviću, koji im je obećao, s novom upravom preduzeća koja se stalno mijenja, prevazići dosadašnje finansijske teškoće i preduzeće učini stabilnim. Koliko je pomogao, govore da je nakon toga blokiran račun preduzeća.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Uručenje zahvalnice Fuadu Kasumoviću

Osim zahvalnice, Sindikat je predložio Kasumovića i za plaketu “Grb Grada”.

– Ako hoćete istinu, ja bih i vama dao plaketu samo da nam pomognete i uradite nešto za „Zenicatrans“ – odgovorio je Sarvan novinarima na nedavnoj vanrednoj konferenciji za medije, a kada su ga pitali zašto toliko kudi i kritizira Kasumovića, a do jučer su ga kovali u zvijezde. 

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Postavlja se pitanje hoće li neko od nadležnih sankcionirati Sarvanovo poigravanje s preduzećem, uposlenicima, korisnicima usluga ili će građani kazniti ovo preduzeće i prestati biti njihov instrument u sprezi Uprave, Sindikata i Gradske uprave.

Aferim, Huso Sarvanu i Sindikatu “Zenicatransa”! 

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
  • 117
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

ZENICA: Povodom godišnjice genocida u Srebrenici obnovljene sadnice cvijeća na kružnom toku

Redakcija

Rekonstrukcija zapuštenog društvenog doma u Nemili

072info

Završeno asfaltiranje dionice puta u selu Trešnjeva glava

072info
REKLAMA
KRAJ REKLAME