Agencija za bankarstvo FBiH kupuje super luksuzni automobil vrijedan 173.160 KM

Agencija za bankarstvo Federacije BiH planira da za kupovinu super luksuznog automobila izdvoji čak 173.160 KM!

Automobil koji Agencija nabavlja, između ostalog, treba da ima komforna kožna sjedišta sa grijanjem i masažerima, kameru za prepoznavanje saobraćajnih znakova, kameru za pomoć prilikom parkiranja, bežično punjenje mobilnog telefona i elektro asistenciju prilikom zatvaranja vrata, piše Capital.ba.

Tender za nabavku luksuznog automobila Agencija za bankarstvo raspisala je u četvrtak, a zainteresovanim firmama ostavljen je rok do 23. jula za dostavljanje ponuda.

Predviđena vrijednost nabavke iznosi 148.000 KM bez PDV-a, odnosno 173.160 KM sa PDV-om.

Kada su u pitanju tehničke specifikacije vozila, u tenderu je navedeno da Agencija kupuje putničko vozilo crne metalik boje sa turbo dizelskim motorom, snage minimalno 210 kilovata (281 KS) i zapremine motora minimalno 2 900 kubika. U Agenciji tačno znaju šta žele, pa su luksuznu opremu nabrojali u čak 60 stavki koje automobil mora da ima.

Pored već nabrojane opreme, automobil kojim će se rukovodstvo Agencije počastiti treba da ima i ESC elektronski stabilizacijski program, elektronsku parkirnu kočnicu sa asistencijom za vožnju uz brdo, fabrički postavljen navigacioni uređaj, digitalnu tablu sa putnim kompjuterom ispred vozača za pružanje informacija vozaču, tempomat sa mogućnošću samostalnog zaustavljanja i praćenja brzine vozila ispred.

Prednji nasloni za glavu podesivi u oba smjera, upozorenje o napuštanju vozne trake sa poluautomatskom kontrolom u hitnim situacijama, unutrašnje ukrasne lajsne prirodno drvo smeđe, pomoć za samostalno parkiranje vozila, asistent za nužno samostalno zaustavljanje vozila u hitnim situacijama samo je još dio opreme koju automobil za potrebe Agencije treba da ima.

Kako bi vozač u svakom trenutku imao potpuno preglednost, u Agenciji su tražili i da automobil ima brojna upozorenja, a između ostalih, upozorenja za vozača na bočno nadolazeća vozila u raskrsnicama pri manjim brzinama, svjetlosno upozorenja vozaču na vozila u mrtvom uglu ili na vozila koja ugrožavaju prestrojavanje, svjetlosno upozorenje vozaču i putnicima kod otvaranja vrata na promet bočno i nazad.

Capital.ba

Prethodni članakSnimak pokrenuo raspravu: Ko je kriv za ovu nezgodu?
Sljedeći članakZa tri mjeseca umrlo više od 9.000 ljudi!