Portal 072info

Agentu BIA-e u Potočarima ispao mobitel: Evo šta se sve nalazi u izvjesnom telefonu

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Tokom istrage o napadu na srbijanskog premijera Aleksandra Vučića pronađen je mobilni telefon agenta Bezbjednosno-informativne agencije, saznaje BHRT iz izvora bliskih istrazi. U tom mobitelu pronađen je, vrlo je moguće, vrijedan trag u istrazi napada na Vučića – piše BHRT

Telefon je pronašao jedan od učesnika dženaze.

POLITIČKI MARKETING
Rusmir Isak banner

Dok je pokušavao otkriti detalje o vlasniku izgubljenog mobitela, stigao je SMS sljedećeg sadržaja:

“Jeste li stigli u Skelane?”

POLITIČKI MARKETING
A19C0ACA 5A41 413B 9B35 318122A57EA5

Ova poruka je problematična jer Vučić nije trebalo prema Srbiji da putuje preko tog graničnog prelaza. Skelani su bili alternativni pravac, samo u slučaju incidenta.

Vidjevši sadržaj pronalazač se prestrašio i bacio telefon u smeće. Proteklih dana posjetioci Memorijalnog centra u Potočarima bili su svjedoci velikih količina smeća koncentriranih na nekoliko lokacija u bivšoj fabrici akumulatora. Smeće nije odvezeno na deponiju upravo zbog istražnih radnji koje se provode u ovom slučaju.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
POLITIČKI MARKETING
072 Mirza Husetic 1

U telefonskom imeniku registrirano je nekoliko nadimaka, a u galeriji su fotografije i video snimci iz Potočara, screanshot fotografije sa Facebook profila izvjesnog Senada, sina Ćazima iz Novog Pazara, nastanjenog u Svetosavskoj ulici, te dosije s logom BIA-e na kojem se nalaze lični podaci navedene osobe.

Na drugoj fotografiji je bh. advokat D.T i nalog BIA-e na kojem stoji da agencija ima najavu da se taj advokat sprema prići premijeru Vučiću na samom ulasku u Memorijalni centar, kako bi mu izrazio dobrodošlicu sa: “Dobro došao u Srebrenicu, veliki Srbine”.

U tekstu koji se vidi u slikanoj depeši stoji da je nepoznat motiv advokatove namjere.

Prema nalogu Tužiteljstva Bosne i Hercegovine bit će izvršeno vještačenje pronađenog telefona, nakon čega bi trebalo biti jasnije da li sadržaj poruka i fotografija dovodi u vezu Bezbjednosno – informativnu agenciju i navedene osobe sa napadom na premijera Vučića.

Bhrt.ba


Preuzmite Android aplikaciju portala 072info
– klikni ovdje da preuzmeš! –

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Podijelite članak
POLITIČKI MARKETING
072 Kenan Aida
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

5C469C74 8C17 4B98 BDF1 9CFAAF69C4F6