Ajna Hasanbegović: “Ako moja sudbina bude muzika, onda ne želim samo pjevati, nego je i stvarati.”

Ajna Hasanbegović: “Ako moja sudbina bude muzika, onda ne želim samo pjevati, nego je i stvarati.”

998387_10200144233544629_292538196_nNedavno je naša sugrađanka, Ajna Hasanbegović, bila dijelom velikog muzičkog festivala u Gornjem Vakufu gdje je osvojila prvo mjesto kao najbolji solista. Ona pjeva od svoje treće godine, a talenat su prepoznala i razna udruženja, te je ona trenutno jedan od stipendista udruženja "Obrazovanje gradi BIH".

Donosimo vam i intervju sa Ajnom Hasanbegović

Portal 072info: Koliko se dugo baviš pjevanjem i kako si otkrila svoj talenat?

Ajna: Rekli su mi da sam sa 3 godine iz čista mira zapjevala u tramvaju i od tada me ne mogu ušutkati. Sjećam se kad sam krenula u prvi razred Osnovne škole da je učiteljica često tražila da joj pjevam, a uspjela je nagovoriti moje roditelje da me upišu u muzičku školu.

Portal 072info: Kroz sve ovo nije lahko prolaziti, potrebana je velika podrška. U kome je ti pronalaziš?

Ajna: Najveća podrška su mi roditelji i sestra, ali moram spomenuti i familiju, prijatelje, raju i profesore iz škole, među kojima je i moja profesorica solo pjevanja Vesna, kao i udruženje "Obrazovanje gradi BiH", čiji sam stipendista kao jedan od talenata naše lijepe BiH.

Portal 072info: Koji je tvoj nastup za pamćenje?

Ajna: Rekla bih da je to dječiji festival „Mali šlager“. Tada nisam osvojila nikakvu nagradu, ali sam prvi put bila u pravom studiju, pred kamerama.

Portal 072info: Možeš li nam opisati kakva iskustva ti donosi svaki novi nastup?

Ajna: Obično je to sticanje novih prijateljstava, ali i prilika da te neko „zapazi“ iz tog muzičkog svijeta, a najveća nagrada je svakako aplauz publike.

Portal 072info: Gdje sebe vidiš za 10 godina?

Ajna: Ko zna.. Obrazovanje mi je na prvom mjestu i rekla bih da se dvoumim između književnosti i muzičke akademije. Vjerovatno će i od toga zavisiti moja budućnost.

Portal 072info: Da li misliš da je tvoja karijera u BiH moguća?

Ajna: Ako moja sudbina bude muzika, onda ne želim samo pjevati, već i stvarati istu. Na ovim prostorima ima dosta dobrih muzičara i moraću stvarno biti dobra u tome, ako želim da imam neku karijeru.

Portal 072info: Možeš li nam ukratko opisati svoj posljednji nastup na festivalu u G.Vakufu?

Ajna: Rekla bih da je dobrodošlica, organizacija, dobro ozvučenje, puna sala, a na kraju i nagrada za najboljeg solistu učinilo to da ću ovaj nastup sigurno pamtiti cijeli život.

Portal 072info: Da li već u planu imaš nova takmičenja?

Ajna: Trenutno samo razmišljam o „Studentskom ljetu“ u Maglaju.  To je jedan od većih festivala na ovim prostorima.

Portal 072info: Budući da si jako rano počela da se baviš pjevanjem prošla si kroz mnogo toga, trema, razočarenje, rodost… Da li možeš poslati poruku svima koji se žele otisnuti u svijet takmičarskog karaktera?

Ajna: Kažu da se svi rodimo sa nekom dozom talenta za nešto. Ako to prepoznaš, onda se vrijedi takmičiti. Sastavni dio života su usponi, padovi, razočarenja, a tako je i u takmičarskom svijetu. Trema, sramota, to nisu izgovori za ne pokušati, na kraju krajeva važno je učestvovati.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica