AUTOR: P.D.
DATUM:
KATEGORIJA: BiH / Vijesti

U policijskoj akciji “Maska” uhapšeno je ukupno 17 osoba u BiH, od čega je na području Banjaluke i Trebinja uhapšeno 16 osoba, a jedna na području Sarajeva, dok je hrvatska policija u akciji provedenoj na području Dubrovnika uhapsila sedam osoba, kazao je Gojko Vasić, direktor Policije Republike Srpske.

“Ova istraga se vodi pod nadzorom Tužilaštva BiH i odnosi se na krijumčarenje droga i akcizne robe odnosno cigareta. Paralelno s tim, akciju je provodila i policija Hrvatske i oni su na području Dubrovnika izvršili pretres deset lokacija i uhapšeno je sedam osoba”, kazao je Vasić i dodao da istraga traje šest mjeseci.

Prema njegovim riječima, u BiH je pretres izvšen na 16 lokacija u Trebinju, jednoj lokaciji na području CJB Banjaluka i jednoj u Sarajevu.

“Lišeno je slobode 15 lica sa područja CJB Trebinje, jedno lice sa područja CJB Banjaluka i jedno lice iz Sarajeva. Hapšenje na području Republike Srpske izvela je policija RS, dok je osobu iz Sarajeva uhapsila Federalna uprava policije”, rekao je Vasić.

On je objasnio da je jedan od danas uhapšenih policajaca, koji je uhapšen na području CJB Banjaluka, donedavno radio na području CJB Trebinje.

“Ovo je jedna od prvih akcija tokom koje je utvrđeno da unutar kriminalne grupe djeluju i četiri pripadnika policije. Jedan od njih je uhapšen prije oko mjesec dana, kada je sa određenom količinom narkotika pao na granici, a ostala tri su lišena slobode jutros”, kazao je Vasić.

Prema njegovim riječima, tokom akcije zaplijenjeno je 2.250 grama skanka, 1.700 paketa cigareta, pet vozila od čega dva džipa, veći broj mobilnih telefona, četiri automatske puške i razni drugi dokazi.

“Akcija se provodi pod nadzorom Tužilaštva BiH u cilju dokumentovanja krivičnog djela organizovani kriminal, a u vezi sa krivičnim djelima neovlašteni promet opojnih droga i krijumčarenje, izvršenih u posljednjih šest mjeseci na području Trebinja, Bileće, Berkovića i Dubrovnika”, saopšteno je ranije danas iz MUP-a RS.

Vasić je istakao da je danas i CJB Bijeljina u saradnji sa Tuzlanskim kantonom provodi drugu akciju, zbog trgovine narkoticima, te da je na području CJB Bijeljina izvršen je pretres na četiri lokacije i dvije osobe biće lišene slobode.

Oslobođenje