Portal 072info

Akcija “Reket”: Oduzet skupocjeni džip, Tužilaštvo utvrđuje porijeklo i vlasništvo

U okviru akcije “Reket”, sinoć je po nalogu Tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) privremeno oduzeto teretno motorno vozilo džip Ford, bez registarskih oznaka, a koje je koristio uhapšeni Almir Jašarević.

Ovu informaciju potvrdila je za Avaz.ba Naila Muratović, portparol Tužilaštva ZDK, dodajući da će daljim mjerama i radnjama biti utvrđeno vlasništvo i porijeklo navedenog vozila.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

– U sklopu akcije “Reket” jučer je po nalogu Kantonalnog tužilaštva ZDK, a Naredbom Općinskog suda u Zenici od 19.09.2017. godine, izvršeno  privremeno oduzimanje predmeta/terenskog motornog vozila džip marke Ford, crne boje, bez registarskih tablica, a koje je koristilo lice inicijala A. J. iz Zenice. Daljim mjerama i radnjama utvrdit će se vlasništvo i porijeklo navedenog vozila – ističe Muratović, dodajući da je istraga u toku.

Podsjetimo, po nalogu i nadzoru Tužilaštva ZDK 25. jula realizirana je akcija kodnog naziva „ Reket“, u kojoj su pripadnici Specijalne policijske jedinice i policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a ZDK uhapsili Jašarevića zbog sumnje na višestruko činjenje krivičnih djela iznude, a sve to u sticaju sa krivičnim djelima nasilničko ponašanje i ugrožavanja sigurnosti.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

U sklopu akcije, na području grada Zenice, izvršeni su pretresi na dvije lokacije i to porodične kuće, podruma i dvorišta koje koristi osumnjičeni i stana kojeg koristi druga osoba te automobila i motocikla koje je također koristio osumnjičeni.

Tom prilikom oduzet je skupocjeni automobil Audi A6 i skupocjeni motocikl, za koje se sumnja da su proizašli iz vršenja navedenih krivičnih djela. Također, oduzeta je i dokumentacija u vezi vozila, popratna oprema, mobiteli i sim kartice, pancirni prsluk i druge stvari pronađene pretresom.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
 Avaz.ba
Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME