Portal 072info

AKCIJA: Sutra čišćenje ulica Zenice, Sarajlije prihvatile ideju od Zeničana

FBSTRANICA

Nakon današnjih protesta prilikom kojih je pričinjena velika materijalna šteta kako na zgradama Vlade ZDK i Općine Zenica tako i na privatnim poslovnim prostorima, oko 21.00 sat pisali smo kako je pokrenuta Facebook stranica putem koje se svi Zeničani i Zeničanke pozivaju da očiste ulice Zenice.

Facebook stranica za nešto manje od tri sata uspjela je prikupiti blizu 900 članova, a putem iste su građani Zenice obaviješteni i o terminu sutrašnje akcije čišćenja grada. Tako se na Facebook stranici između ostalo navodi slijedeće:

“Poštovani građani, još jednom hvala na podršci i nadamo se da ćete sutra ako Bog da, u ovolikom broju, zajedno sa nama ovu ideju pretvoriti u stvarnost, OČISTITI GRAD koliko toliko, dati ostalima poruku na pravi način “MOŽEMO RAZBIJATI, LUPATI, PALITI, ALI SMO ISTOVREMENO I SAVJESNI I RAZUMNI GRAĐANI.” U 10h ispred zgrade Općine Zenica planirano je okupljanje građana sa navedenim epitetima. Ponesite sve što smatrate da može pomoći pri samom čišćenju, a svakako ćemo ujutro kontaktirati i Albu da nam pomogne koliko je u stanju. Još jedna informacija, NAŠA IDEJA JE DOŠLA I DO SARAJEVA gdje će građani pokušati isto. Odluka je donesena nakon brojnih razgovora sa mnogo savjesnih ljudi.”

Podijelite članak