Portal 072info

Akif Smailhodžić osuđen na 4,5 godine zatvora

Općinski sud u Zenici, postupajući po optužnici Kantonalnog tužilaštva ZDK, dana 04.11.2019. godine, donio je osuđujuću, prvostepenu i nepravosnažnu presudu protiv Smailhodžić Akifa zbog produženog krivičnog djela primanje dara i drugih oblika koristi iz člana 380. stav 1. KZ F BiH u vezi sa članom 55. KZ F BiH za koje mu je utvrdio kaznu zatvora u trajanju od 2 (dvije) godine i 9 ( devet) mjeseci  te zbog produženog krivičnog djela zloupotreba položaja ili ovlaštenja iz člana 383. stav 1. KZ F BiH  u vezi sa članom 55. I 31. KZ F BiH za koje mu je utvrdio kaznu zatvora u trajanju od 2 (dvije) godine, te ga je sud primjenom odredbi o sticaju osudio na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 4 (četiri) godine i 6(šest) mjeseci a u koju kaznu se uračunava vrijeme provedeno u pritvoru od 13.07.2017. godine do 10.10.2017. godine.

Takođe, optuženom Smailhodžić Akifu izriče se mjera zabrane rada u državnim organima, javnim ustanovama i javnim preduzećima u trajanju od tri godine kao i oduzimanje imovinske koristi pribavljene krivičnim djelom.

Napomena: Molimo Vas da pri preuzimanju ili prenošenju informacija koje objavljuje Kantonalno tužilaštvo Zenicko-dobojskog kantona o predmetima  u kojima su osobe osumnjicene ili optužene za krivicna djela, imate u vidu  presumpciju nevinosti iz clana 3. Zakona o krivicnom postupku F BiH u kojem je u stavu 1.  definisano da se svako smatra nevinim za krivicno djelo dok se pravosnažnom presudom ne utvrdi njegova krivnja.

Podijelite članak
  • 67
    Shares

Počitajte još

ZENICA Zlatan Smajlagić, vozač Renaulta, o stravičnoj nesreći: Budi me slika farova kako idu prema meni

072info

OTKRIVAMO | Tužilac nije bio na uviđaju stravične nesreće na M-17 u Zenici

072info

TUŽILAŠTVO ZDK: Zatražen pritvor za Antu Palavru

Redakcija