Ako ste na dijeti, pazite koliko jedete ovog voća i povrća

s 16

Znanje o tome koje namirnice ne treba jesti, ako ste na dijeti, može vas puno lakše dovesti do cilja. 

Sadrže vlakna

Evo, koje je namirnice potrebno izbjegavati, iako su nam neke od njih poznate kao „zdrave“.

Tropsko voće – Voće poput manga i ananasa iznimno je ukusno, ali ono sadrži puno šećera, što znači da sadrži i puno kalorija. Umjesto njih jedite jabuke koje imaju manje kalorija, a sadrže vlakna koja su odlična pomoć pri dijeti.

Suho voće – Jeste li znali da jedna šoljica sušenih grožđica sadrži skoro 500 kalorija, a jedna šoljica suhih šljiva sadrži njih 447. Ako im baš ne možete odoljeti, onda pripazite na količinu.

Avokado – Ispostavilo se da ovo, mnogima omiljeno voće, sadrži i najviše kalorija te masnoća dobrih za zdravlje srca. Ne biste ga trebali izbjegavati, ali ne pretjerujte s količinama.

Pročitati sastojke

Slatki sokovi – Iako je na ovaj način najlakše zadovoljiti potrebe organizma za mineralima i vitaminima, oni mogu sadržavati puno više soli i šećera nego što mislite. Prije kupovine ovakvih sokova obavezno pročitajte koji su sastojci.

Slatkiši – Nikako od vas ne možemo tražiti da cijeli život izbjegavate slatkiše, ali jasno je da bi se konzumacija trebala svesti na minimum za opće zdravlje ili i željenu liniju. Prema pisanju „American Heart Association“, žene bi trebale konzumirati maksimalno 6 kašičica šećera, a muškarci ne više od 9.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE