Portal 072info

Aktivisti NVO 3P: ‘Zajedno možemo sve!’ (FOTO)

Vodeći se ciljevima, misijom i vizijom, članovi NVO 3P zajedničkim snagama žele da doprinesu razvoju trenutnog stanja mladih ljudi, te da mlade koji su „zatvoreni u kuće“ motivišu da se uključe u društveni angažman te zajedno doprinesu svojoj zajednici kroz različite aktivnosti.

Od danas NVO 3P nalazi se na novoj lokaciji, te se sjedište nalazi u ulici Fra Ivana Jukića 1 (pored južne strane stadiona Bilino polje). Proteklih dana, naši članovi su vrijedno radili na renoviranju i opremanju novih prostorija NVO 3P. Od danas, svim članovima NVO 3P olakšan je rad i otvoren pristup za nove ideje, savjetovanje i pomoć u daljem radu. Kako su nove prostorije olakšale sam rad organizacije, u nastavku vam donosimo nekoliko informacija o nedavno realizovanim aktivnostima.

U proteklim danima, članovi NVO 3P iz MZ Arnauti, nabavili su sprave za rekreaciju, te u prostorijama društvenog doma u Arnautima pokrenuli rekreativni centar (teretanu) gdje mladi sa ovog dijela Općine imaju priliku da se druže kroz sport i rekreaciju, te potiću ostale na važnost rekreacije po zdravlje mladih, te važnosti aktivizma.

Pored toga, članica NVO 3P, Ajla Šišić, u petak, 15.08., u 12 h u Američkom kutku u Zenici održala je radionicu „50 prioriteta mladih za nove vlasti“ koja odražava konkretne zahtjeve mladih upućene političarima u BiH. Ova kampanja koja se održava širom BiH, ima za cilj da pred same utiće na političke partije i kandidate da se fokusiraju i na zahtjeve mladih, te da oni koji će dobiti izbore moraju raditi na realizaciji naših prioriteta. 21% biračkog tijela čine mladi, pa red je onda da se čuju i njihovi/naši prioriteti!

Članovi NVO 3P “Tetovski region” su proteklih dana posjetili starijeg gospodina, hadžiju, koji živi u naselju Tetovo. Pokazali su mu da, iako živi sam nije zaboravljen, da omladina misli i na starije generacije. Ovom čovjeku je dan uljepšan samom posjetom, osjećajem da neko misli na njega, a ovim povodom su izdvojili nešto novca iz vlastitih sredstava pripremivši skroman, bajramski paket. Također su pripremili poklone te posjetili dvije djevojčice i izmamili osmijehe na njihovim licima. Na ovaj način su ovim malim gestom njima uljepšali dan, a oplemenili svoja srca. Nekad malo znači puno.

Više na:

FACEBOOK:      https://www.facebook.com/NVO3P

WEB:                   http://nvo3p.weebly.com/

 

[Galleries 384 not found]

Podijelite članak