Aktivnosti kojima ćete izbjeći pretprazničnu anksioznost i osjećati se ljepše

669e5d8e00215269e8ff63b9967ea95b
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Decembar je pretpraznični mjesec kada privodimo kraju poslove, završavamo realizaciju planova i sumiramo svoja dostignuća tokom cijele godine.

Ovo je i vrijeme pripreme za novogodišnje slavlje, a uz sve poslovne obaveze, tradicionalni pretpraznični šoping, obavezno generalno čišćenje kuće pred ulazak u Novu godinu i njeno kićenje u svečano ruho, dileme na koji način proslaviti Novu godinu ponekad stvaraju dodatni pritisak. 


Puno je stvari koje treba uraditi, isplanirati i organizirati tako da nam često treba predah tokom ovog euforičnog i užurbanog perioda. Kod većine ljudi ovo vrijeme budi lijepe osjećaje, toplinu i zadovoljstvo, no neki se mogu osjećati tužno, depresivno ili anksiozno. Uz sve to, situacija izazvana pandemijom koronavirusa budi dodatnu brigu i neizvjesnost, stoga svi trebamo usporiti i posvetiti se nekim stvarima koje nas raduju, uveseljavaju i koje nam prijaju.


Kako bi stvorili tu umirujuću, opuštenu atmosferu u kojoj ćete uživati možete prakticirati gledanje vašeg omiljenog filma. Sigurno da svako od nas ima favorita među ostvarenjima sedme umjetnosti koji nas zasmijava i popravlja nam raspoloženje, a kojeg smo gledali mnogo puta. Odgledajte ga i sto prvi put, zašto da ne, ako ćete se osjetiti bolje.


Posvetite se sebi, keirajte ugodnu atmosferu – napravite toplu čokoladu ili omiljeni čaj i ušuškajte se ispod tople deke. Opustite se, ne gledajte u telefon, TV, laptop, već samo lezite i uživajte u trenutku. Dodatni začin može biti vaša omiljena muzika koja svira u pozadini.


Svi smo svjesni dobrobiti šetnje, a u ovom periodu šetajte što više, bilo da idete u park, šumu ili šetnju po kvartu. Šetajte svakog dana jer koračanje omiljenim ulicama ili istraživanje novih dijelova grada sigurno će razbistriti misli i donijeti bolje raspoloženje.


Jedan od načina opuštanja jeste da uradite nešto za šta do sada niste imali vremena. Neke od ideja su da pokušate da napravite origami, pročitajte neku novu knjigu, naučite kako se pravi vaš omiljeni kolač. Sve ove aktivnosti su prilika da bez pritiska i očekivanja uživate u opuštenosti i istraživanju nečeg novog.

Coolstyle

GODISNJICA
MARKETING