Portal 072info

Amandman o nezastarijevanju kaznenih djela iz privatizacije najbolji potez Vlade FBiH

vlada federacije

Predsjednik Saveza osoba s invaliditetom FBiH Zijad Arapčić smatra da je amandman o nezastarijevanju kaznenih djela iz procesa privatizacije, koji je upućen u parlamentarnu proceduru, dosad najbolji potez Vlade Federacije BiH.

Smatra da će taj potez dovesti to toga da se preispita privatizacija firmi, a eventualne zloupotrebe koje su se desile budu sankcionirane.

„Nadati se da će svi oni koji su napravili zloupotrebe na razne načine, da li otuđivanjem imovine ili otpuštanjem radnika, biti sankcionisani, a ta sredstva usmjerena u jedan od fondova čime bi bilo omogućeno zapošljavanje tih istih osoba i drugih koji su na evidenciji zavoda za zapošljavanje. To bi bio pokazatelj da konačno zaživljava pravna država“, kazao je za Agenciju FENA Arapčić.

Vlada FBiH utvrdila je i Federalnom parlamentu uputila amandman kojim je predloženo rješenje prema kojem ne zastarijevaju kaznena djela iz procesa privatizacije, organiziranog i gospodarskog kriminala propisana zakonom, dok će biti oduzeta imovinska korist ostvarena tim djelima ili povezana s njima.

 

Fena

Podijelite članak