Ambasador Turske u BiH u Gradskoj upravi Zenica

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

U okviru jednodnevnog boravka u Zeničko-dobojskom kantonu Turski ambasador Haldun Koc posjetio je Gradsku upravu Zenica gdje mu je domaćin bio gradonačelnik Fuad Kasumović sa saradnicima.U pratnji Ambasadora bili su: Sedat Yildiz, ataše za trgovinu, Omer Četres, ataše za medije,Vasi Ete, ataše za obrazovanje i Bunymanin Šahin.

Ambasadoru je ovo prva kurtoazna posjeta našem gradu u kome se osjeća, kako kaže, kao kod kuće.

ČITAJ JOŠ:  Privremeno smanjenje carinskih stopa jedna je od rijetkih poticajnih mjera za bh. privredu

Zahvalio je Gradonačelniku na toplom prijemu i srdačnoj dobrodošlici. Na sastanku se razgovaralo o privrednoj i kulturnoj saradnji. Ambasador Haldun je pomenuo tvornicu Natron-Hayat iz Maglaja i projekt Festivala djeteta u Zenici kao primjere dobre saradnje.

“Otvoreni smo za unapređenje saradnje i realizacju projekata za zapošljavanje. Spremni smo da pomognemo lokalnoj zajednici. Osim saradnje sa gradovima i općinama Turske imamo i drugih načina da budemo od koristi”- naveo je Ambasador.

Gradonačelnik Kasumović je zahvalio na ovoj posjeti i otvorio mnoga pitanja kad je o investicionim ulaganjima riječ. Dogovoreno je da se s tim u vezi pripremi pismo namjere koje će se uputiti putem Turske ambasade u BiH nadležnim subjektima u Turskoj.

ČITAJ JOŠ:  Prvu ramazansku hutbu muftija zenički održao u Ferhat-pašinoj džamiji u Žepču

Ambasador je posjetio i sjedište Ze-do kantona gdje je razgovarao sa premijerom Miralemom Galijaševićem,  Muftijstvo zeničko, Rektorat Univerztiteta u Zenici i fabriku Natron-Hayat u Maglaju.

GODISNJICA
MARKETING