Amel Tuka i zenički mališani trčali za Ajdina Žigonju (FOTO)

Nakon velikog broja humanitarnih akcija i danas je na drugom spratu Robne kuće “Bosanka” upriličena humanitarna trka za liječenje Ajdina Žigonje.

Petogodišnji dječak Ajdin Žigonja rođen je u Zenici, te su mu ljekari dijagnosticirali rascijep kičmene moždine, kojem je neophodna operacija da bi se zaustavio dalji rascijep i da ne bi došlo do toga da dječak ostane nepokretan, a njegovim roditeljima je potrebna finansijska pomoć. Proteklih sedmica održan je veliki broj humanitarnih akcija. Operaciju je neophodno uraditi u klinici Acibadem u Turskoj, za koju je potrebno 21.250 dolara bez troškova avio prevoza i smještaja.

Zenica vjeruje da će se ovaj maleni i umiljati anđeo zajedno sa svojim roditeljima izboriti u onome što žele, a to je što brže ozdravljenje.

Treći atletičar svijeta na 800 metara, član Atletskog kluba iz Zenice, rođeni Kakanjac, dobar prijatelj, dobar drug, veliki humanitarac, osoba koja se uvijek odazivala na bilo koji vid humanitarnih akcija i danas je sa Zeničanima došao da upotpuni ovo nedjeljno druženje.

Važno je naglasiti da je pred kraj ovog programa u holu RK Bosanka održana humanitarna utrka sa bosanskohercegovačkim dijamantom, Amelom Tukom, a svi oni koji su izrazili želju da se takmiče sa Amelom, morali su uplatiti svoje učešće u skladu sa svojim mogućnostima, a sav prikupljeni novac išao je za liječenje Ajdina Žigonje.

Pored toga, organizatori su pripremili i humanitarne kolače, koji su također bili na raspolaganju te za koje su Zeničani mogli izdvojiti samovoljni iznos pri kupovini.

Borba se i dalje nastavlja, a Zeničani su tu da potpomognu onima kojima je pomoć potrebna.

[flagallery gid=650].