Američka ambasada: Navodi o našem finansiranju Trivić su lažni, ali to su građani već prepoznali

Američka ambasada: Navodi o našem finansiranju Trivić su lažni, ali to su građani već prepoznali

Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini odgovorila je na tvrdnje o finansiranju kampanje Jelene Trivić za mjesto predsjednice entiteta Republike Srpska, kazavši kako se radi o lažnom dokumentu, što su građani Bosne i Hercegovine već i sami prepoznali.

A, kako i ne bi prepoznali, kad je na prvi pogled na “dokument” bilo jasno da se radi o amaterskoj krivotvorini prepunoj gramatičkih grešaka koje ni osoba sa osnovnim znanjem engleskog jezika ne bi napravila.

Nevješto falsifikovani dokument

Nakon što su se pojavile optužbe o finansiranju lidera SNSD-a Milorada Dodika od strane Rusa, tačnije njegove predizborne kampanje za 2018. godinu, vrlo skoro mrežama se počela širiti fotografija koja navodno “dokazuje” da je Dodikov protivkandidat za poziciju predsjednika RS, Jelena Trivić, primila američki novac. I to ni manje ni više nego 10 miliona američkih dolara.

“Ova krivotvorina je jeftin politički trik, koji nije temeljen na istini i iznenađujuće je da je, s obzirom na svoj amaterski sadržaj, u zabludu doveo i neke političare u zemlji. Na primjer, Dayton se piše sa „a“ ne sa „e“, što je potpuno jasno i iz izvornog Daytonskog mirovnog sporazuma”, komentarisali su iz Američke ambasade za N1.

Možda i najočitija greška je ona u pisanju riječi “necessary”, što znači potrebno, koju je osoba koja je falsifikovala dokument napisala kao “nesesery”, na što je ranije, uz još nekoliko istaknutih grešaka, ukazao Damir Arnaut na Twitteru.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica