Anesu (26) zaštitari uhvatili kako iz marketa krade prehrambene proizvode vrijedne 250 KM

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

Almira I. (38) optužena je da je iz haustora zgrade u Istočnom Novom Sarajevu ukrala bicikl vrijedan 789 maraka, a Anesa A. (26) optužena je da je u Istočnoj Ilidži u dva navrata krala robu iz istog trgovačkog objekta, koji je oštetila za oko 250 maraka.

Naime, protiv ovih žena optužnice je podiglo Okružno javno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu nakon sprovedenih istraga i obje terete za krađe.

U optužnici protiv Almire I. navodi se da je 24. jula 2021. godine u jutarnjim časovima iz haustora zgrade koja se nalazi u Ulici Prve sarajevske ukrala bicikl marke nakamura crne boje u vlasništvu Š.M. iz Istočnog Sarajeva.

Navodi se da je zaključan bicikl izvukla ispod stepeništa u prizemlju zgrade i otišla.

S druge strane, optužnica Anesu A. tereti da je u Ulici vojvode Radomira Putnika iz objekta trgovačkog centra ukrala više prehrambenih proizvoda i druge robe, koje je sakrila u torbu, čime je pričinila materijalnu štetu od 72,75 KM.

Takođe je terete i da je 5. oktobra 2021. godine u večernjim časovima iz istog trgovačkog objekta ukrala više proizvoda, koje je takođe sakrila u torbu, pišu Nezavisne novine.

Ovaj put ju je prilikom izlaska iz objekta zaustavio radnik obezbjeđenja, pa joj je oduzeta ukradena roba vrijedna 176,65 KM.

Obje optužnice potvrdio je Osnovni sud u Sokocu.